Het protest voor de gemeenteraad kreeg ook een verhit verlengstuk in het Zeelse halfrond.
Volledig scherm
Het protest voor de gemeenteraad kreeg ook een verhit verlengstuk in het Zeelse halfrond. © Geert De Rycke

Ook op gemeenteraad verhitte discussie over mobiliteitsplan

ZeleHet protest van de middenstand tegen het mobiliteitsplan kreeg ook een verlengstuk op de Zeelse gemeenteraad donderdagavond. Oppositiepartijen Open Vld en N-VA vuurden hun kritische vragen over het plan af op burgemeester Hans Knop (CD&V) die het plan met hand en tand verdedigde.

 1. “Publieke zwemvijver in Park Ter Beuken?”: Stad bevraagt Lokeraars over toekomst stationsomgeving
  Lokeren

  “Publieke zwemvijver in Park Ter Beuken?”: Stad bevraagt Lokeraars over toekomst stationsom­ge­ving

  Om de buurt voor en achter het treinstation in Lokeren aangenamer en meer uitnodigend te maken, gaat de stad een plan uitwerken. Lokeraars krijgen de kans om hun zegje te doen via een participatiemoment en bevraging. “Een groen verbinding tussen de voor- en achterkant van het station en de vijver in park Ter Beuken herbestemmen tot een publieke zwemvijver zijn opportuniteiten”, zegt schepen van Omgeving Filip Liebaut (CD&V).
 2. Zussen ontwikkelen prentenboekenreeks voor kinderen die moeilijker leren lezen: “Leesplezier bieden aan élk kind”
  PREMIUM
  Lokeren

  Zussen ontwikke­len prentenboe­ken­reeks voor kinderen die moeilijker leren lezen: “Leesple­zier bieden aan élk kind”

  Kinderen met een hobbelig leesparcours een duwtje in de rug geven bij hun leesstart. Dat is het opzet van ‘Bib! Bib! Bib! Hoera!’: de nieuwe prentenboekreeks van de Lokerse zussen Livia en Carita De Vos die hun weg vinden naar bibliotheken over heel Vlaanderen. “De vreugde van een kind dat erin slaagt om te lezen, zorgt voor tranen in mijn ogen”, zegt Livia.
 3. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!