De arend ziet er zo uit.
Volledig scherm
De arend ziet er zo uit. © Danny Decant

Ontsnapte Arend uit Wichelen gespot in de regio van Zele: “Hopen dat hij snel gevangen wordt”

Zele/BerlareEen Amerikaanse Zeearend vliegt al sinds begin januari vrij rond in de regio rond Zele, Berlare en Wichelen. Het dier kon dan ontsnappen tijdens een trainingsvlucht, maar werd nog niet gevangen. Hij blijft wel in de regio, maar zou nu gisteren gespot zijn in Zele. 

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”

  De Ros Beiaardommegang in Dendermonde wordt één groot feest, maar voor sommigen ook een bijzonder emotioneel gebeuren. Eén van hen is Pijnder Mattias Pieters. Normaal zou hij in 2020 samen met vader Jan het Ros torsen, maar die overleed voor het twee jaar later eindelijk zover is. “Zijn foto gaat mee onder ‘t Peirt. Deze Ommegang wordt het dichtste dat ik ooit nog bij pa kan komen”, zegt Mattias.
 2. Lokeren stelt migratierapport voor van 1945 tot nu: “Eerst groep arbeidsmigranten kwam uit Spanje”
  Lokeren

  Lokeren stelt migratie­rap­port voor van 1945 tot nu: “Eerst groep arbeidsmi­gran­ten kwam uit Spanje”

  In de Torenzaal heeft de Stad Lokeren een nieuw rapport voorgesteld over de migratie in de Durmestad tussen 1945 en 2020. Het rapport bundelt de onderzoekstudie van Dr. Jozefien De Bock, een specialiste in historisch migratieonderzoek in opdracht van het Stadsmuseum. “Dat Lokeren de thuisbasis is van een grote Turkse en Marokkaanse gemeenschap is bekend, maar weinig mensen weten dat Spanjaarden de eerste en grootste groep gastarbeiders waren”, klinkt het.