Lize De Paepe van het Gildenhuis in Zele heeft alvast wat groen voorzien om de heropening van haar terras op te fleuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Lize De Paepe van het Gildenhuis in Zele heeft alvast wat groen voorzien om de heropening van haar terras op te fleuren. © Geert De Rycke

“Ontnuchterend toen bank lening voor huis weigerde”: Lize van Gildenhuis telt af naar einde horecalockdown

ZeleLize De Paepe (32) van het Gildenhuis in de Kloosterstraat popelt om haar terras zaterdag opnieuw te openen voor de Zelenaars. “Het was financieel geen makkelijk jaar, maar aan stoppen heb ik niet gedacht. Daarvoor heb ik mijn klanten teveel gemist”, aldus Lize.

 1. Na drukke opnameweken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Na drukke opnamewe­ken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”

  De première van haar avondvullende zaalshow komt er in oktober en een eerste try-out is net achter de rug. Er breken weer hoogdagen aan voor comédienne Amelie Albrecht (27) uit Dendermonde, na acht maanden windstilte door de coronacrisis. Al had ze als vliegende reporter in De Cooke & Verhulst Show een aangename afwisseling. “Dat heeft me gered om niet helemaal zot te worden”, zegt ze. Een gesprek over weer op een podium staan, optreden met K3 en... aftellen naar de Ros Beiaardommegang.
 2. Fusieplannen zorgen voor stevig debat tijdens gemeenteraad: “Enkel om eigen politiek macht te verzekeren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Buggenhout

  Fusieplan­nen zorgen voor stevig debat tijdens gemeente­raad: “Enkel om eigen politiek macht te verzekeren”

  De fusieplannen tussen Dendermonde en Buggenhout zorgden tijdens de jongste gemeenteraad in Dendermonde voor een pittige discussie. Hoewel oppositiepartijen zich niet expliciet uitspreken voor of tegen een fusie, hekelden ze wel de manier waarop het dossier wordt aangepakt. “Op die manier wordt het een frustratietraject in plaats van fusietraject.”