Door een samenwerking met Kunst Nu heeft Tony Beirens met zijn galerie De Rode Loper een onderkomen gevonden in de Oude Post.
Volledig scherm
Door een samenwerking met Kunst Nu heeft Tony Beirens met zijn galerie De Rode Loper een onderkomen gevonden in de Oude Post. © Geert De Rycke

Kunstgalerij De Rode Loper verhuist naar Oude Post

ZeleDoor de sloop van de gebouwen in de Lange Akker was kunstgalerij De Rode Loper op zoek naar een nieuw onderkomen. Door een samenwerking met kunstvereniging Kunst Nu heeft het die locatie gevonden in het oude postgebouw.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Vrijwilliger in vaccinatiecentrum maakt kunstwerken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”
  PREMIUM
  Hamme/Dendermonde

  Vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum maakt kunstwer­ken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”

  Omar Allaf (59) is in het dagelijkse leven normaal tandarts in Syrië, maar door de oorlog in dat land kan hij er niet meer aan de bak. Daarom zet hij zich nu bij ons in voor de goede zaak. Sinds de vaccinatiecentra in Hamme en Dendermonde op poten gezet zijn, is hij ook daar vrijwilliger. Hij trekt de vaccins op in de spuiten en zet ook zelf de prikken. Omar is de dopjes beginnen bijhouden en zo maakte hij al verschillende kunstwerken. Zijn laatste werk heeft hij geschonken aan het vaccinatiecentrum van Hamme.