Zelenaars spreken zich uit over de toekomst van het verkeer in de VHVD in Zele.
Volledig scherm
Zelenaars spreken zich uit over de toekomst van het verkeer in de VHVD in Zele. © Geert De Rycke

Inwoners buigen zich over Zeels verkeersplan

ZeleIn de overdekte hal van de VHVD kwamen 50 Zelenaars deze week samen om zich te buigen over de toekomst van het verkeer in Zele. De gemeente werkt aan een nieuw circulatie-, fiets- en parkeerplan in samenspraak met haar inwoners.

 1. PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatregelen voor bewoners omgeving Huis Ten Halve
  Zele

  PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatrege­len voor bewoners omgeving Huis Ten Halve

  Bij een routineonderzoek door Modulyss NV werd een PFAS-verontreiniging vastgesteld in de omgeving van Huis Ten Halve in Zele. Deze werd veroorzaakt door de textielnijverheid uit de vorige eeuw op de site Van der Eecken. Omwonenden werden per brief op de hoogte gebracht en de gemeente neemt ook beperkte voorzorgsmaatregelen. Zo wordt voorlopig het gebruik van grondwater afgeraden.
 2. Francis Van Den Abbeele zet belangrijke stap om drooglegging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrijke overwinning voor de natuur”
  Berlare

  Francis Van Den Abbeele zet belangrij­ke stap om droogleg­ging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrij­ke overwin­ning voor de natuur”

  Al meer dan tien jaar voert Francis Van Den Abbeele uit Berlare, samen met zijn advocaat, een 'kruistocht’ tegen de plannen die de provincie heeft met de polder aan de Waterhoek in Berlare. Het gebied van meer dan 7.000 hectare bevat vochtige en natte gronden, maar de provincie wil deze volledig droogleggen. Francis tekende beroep aan bij minister Zuhal Demir (N-VA) en krijgt gelijk. Hierdoor moet men met het dossier van nul herbeginnen en wordt de kans op een volledige drooglegging bijzonder klein.