'Hier begint de zee, niets ingooien aub'. Dat is de boodschap die leerlingen van GO!-school Talent aanbrachten in de Alois de Beulelaan.
Volledig scherm
'Hier begint de zee, niets ingooien aub'. Dat is de boodschap die leerlingen van GO!-school Talent aanbrachten in de Alois de Beulelaan. © Geert De Rycke

“Hier begint de zee, niets ingooien aub”: Markeringen aan rioolmonden doet nadenken over gevolgen zwerfvuil

ZeleIn samenwerking met GO!-scholen Talent en De Schatkist heeft de gemeente Zele de boodschap ‘Hier begint de zee’ aangebracht aan de rioolkolken in de Alois de Beulelaan. “Nog te vaak wordt afval gewoon op straat gegooid om daarna te verdwijnen in de rioolmonden. Dit spuitsjabloon maakt fietsers en wandelaars hierop attent”, zegt schepen van Milieu Francis De Donder (Leefbaarder Zele).

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Werken in Neerstraat hervat nadat ze werden stilgelegd door sociale inspectie
  Waasmunster

  Werken in Neerstraat hervat nadat ze werden stilgelegd door sociale inspectie

  In de Neerstraat zijn vrijdag de werken hervat nadat ze werden stilgelegd door een sociaal inspecteur omdat de veiligheid op de werf niet was gegarandeerd. Dat vernam gemeenteraadslid Kelly Van Nieulande (Open Vld) van schepen Guido De Cock (CD&V). “De aannemer zal er alles aan doen om de asfaltlaag nog te gieten voor het bouwverlof, in het belang van de bedrijven en de bewoners langs de Waasmunsterbaan in Lokeren.”
 1. Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets
  Play

  Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets

 2. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur