Lize en Roel willen hun groenten en fruit vanaf volgend jaar aan de man brengen via een pluktuin of een afhaalpunt voor lokale producten.
Volledig scherm
PREMIUM
Lize en Roel willen hun groenten en fruit vanaf volgend jaar aan de man brengen via een pluktuin of een afhaalpunt voor lokale producten. © Geert De Rycke

“Groenten en fruit kweken op leuke ontmoetingsplaats”: Lize (23) en Roel (24) zijn gezichten achter ‘Jardin Gerard’

ZeleOp een Zeelse akker in de Avermaatwijk stampte het koppel Lize D’heer en Roel D’haese dit voorjaar Jardin Gerard uit de grond. “Op dit stukje grond kweken we fruit en groenten, maar we willen er ook een ontmoetingsplek van maken voor de buurt.”

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Freek houdt restaurant nog dicht, maar opent wel wijnbar: “Guldenhoofdstraatje is perfecte locatie”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Freek houdt restaurant nog dicht, maar opent wel wijnbar: “Gulden­hoofd­straat­je is perfecte locatie”

  Zijn restaurantje vlakbij de Grote Markt in Dendermonde houdt chef Freek De Backer (48) voorlopig dicht, maar hij maakt er voor de komende zomermaanden wel een wijnbar van. “Uniek in Dendermonde waar de betere wijn per glas te krijgen is, al dan niet aangevuld met wat smakelijke hapjes”, zegt hij enthousiast. Eén ding is zeker: wie vanaf nu het Guldenhoofdstraatje inwandelt, kan zich in één van de steegjes van Italië wanen.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm