Archiefbeeld Lange Akker
Volledig scherm
Archiefbeeld Lange Akker © Geert De Rycke

Gemeente overweegt herinvoering dubbele rijrichting in Lange Akker

ZeleHet gemeentebestuur buigt zich over de mogelijkheid om opnieuw een dubbele rijrichting in te voeren in de Lange Akker of op zijn minst een deel van de straat. Dat vernam gemeenteraadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) tijdens de gemeenteraad.

 1. Jeugdorganisaties Horizon en Vagevuur verkozen tot Meest Verdienstelijke Lokeraar: “Dankzij onze werking zagen jongeren voor eerste keer de zee”

  Jeugdorga­ni­sa­ties Horizon en Vagevuur verkozen tot Meest Verdienste­lij­ke Lokeraar: “Dankzij onze werking zagen jongeren voor eerste keer de zee”

  Vzw Horizon, een organisatie die huiswerkbegeleiding en vrijetijdsbesteding organiseert voor kwetsbare jongeren, is door de Lokeraars aangeduid als Meest Verdienstelijke Lokeraar van 2022. Jeugdcentrum Vagevuur ontving de juryprijs. “Als jongeren dankzij je werking voor de eerste keer de zee zien of kennismaken met de binnenkant van een bioscoop, dan weet je waarvoor je het doet”, zegt Erik Tolner, vrijwilliger bij vzw Horizon.
  Lokeren
 2. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
  PREMIUM

  Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

  “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
  Gent
 3. Korfbalclub uit Appels speelt wedstrijd tegen Franse nationale ploeg: “Fransen wilden oefenen voor WK in België”

  Korfbal­club uit Appels speelt wedstrijd tegen Franse nationale ploeg: “Fransen wilden oefenen voor WK in België”

  De U19 korfbal van Appels heeft afgelopen weekend tegen de Franse nationale ploeg van de U19 gespeeld in Frankrijk. Het was op vraag van de Fransen zelf of zij de wedstrijd zagen zitten omdat er op 8 en 9 april een wereldkampioenschap plaatsvindt in Gent. “Hiervoor wilden ze al eens spelen tegen een Belgische ploeg, en wij waren de eersten die hebben toegezegd", zegt Frank Sebreghts van de Appelse korfbalclub.
  Dendermonde