Het gemeentehuis van Zele.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Zele. © Geert De Rycke

Gemeente bundelt solidariteitsacties

ZeleHeel wat Zelenaars laten weten solidariteitsacties voor de slachtoffers van de overstromingen in ons land te willen starten of daaraan te willen meewerken. Op de gemeentelijke website werd een pagina gecreëerd om een overzicht te bieden van alle mogelijke acties.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Newson zorgt met kleinste en snelste sturingssysteem voor lasers voor gigantisch energiebesparing wereldwijd: “Titel Duurzame Held meer dan verdiend”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Newson zorgt met kleinste en snelste sturings­sys­teem voor lasers voor gigantisch energiebe­spa­ring wereldwijd: “Titel Duurzame Held meer dan verdiend”

  Het kleinste, snelste, goedkoopste én energiezuinigste sturingssysteem voor lasers. Daarmee verovert het bedrijf Newson vanuit een historisch pand in hartje Dendermonde momenteel de wereld. En zorgt er tegelijker tijd voor dat wereldwijd het jaarverbruik van 2.500 gezinnen bespaard wordt. De firma is niet voor niets één van de acht bedrijven in Dendermonde die de titel van “duurzame held” krijgt toegekend. “Wie had dat gedacht van een klein KMO’tje van amper tien mensen uit een klein stadje”, klinkt het.