Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Gemeente betaalt sneltests terug aan jeugdverenigingen die kamp organiseren

ZeleHet Zeelse gemeentebestuur heeft beslist om sneltests aan deelnemers van jeugdkampen terug te betalen. “Na een bizar jaar willen we jongeren ook hun zomer niet zonder meer ontnemen”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).

 1. PiusX is pilootschool voor online leerplatform i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”
  Zele

  PiusX is piloot­school voor online leerplat­form i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”

  Vanaf dit schooljaar gaan 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen aan de slag met het online portaal i-Learn MyWay ontwikkeld door KU Leuven en imec. Het project werd donderdag voorgesteld op pilootschool Olvi-PiusX in Zele. “Leerlingen die wat zwakker zijn, kunnen herhalen, en leerlingen die wat sterker zijn, kunnen zich dankzij MyWay verder verdiepen in de leerstof”, zegt pedagogisch directeur Toska Audenaert.
 2. Vier vrienden doen mee aan Baltic Sea Rally en rijden 9.000 kilometer voor het goede doel: “Dit wordt geen gewoon autoritje”
  Zele/Waasmunster

  Vier vrienden doen mee aan Baltic Sea Rally en rijden 9.000 kilometer voor het goede doel: “Dit wordt geen gewoon autoritje”

  Een tocht van 9.000 kilometer, dat is wat vier vrienden tussen 18 februari en 7 maart zullen afleggen met twee voertuigen die al een pak kilometers op de teller hebben. De rit doen ze overigens niet zomaar, de opbrengst ervan gaat naar twee goede doelen uit Zele en Waasmunster. “In totaal doorkruisen we tien landen om op onze bestemming te geraken", zegt Tom Van Hecke uit Zele.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Fietsersbond eist verhoging budget voor veilig schoolverkeer: “Voor meer fietsplezier en minder fietsangst bij schoolgaande kinderen”
  Dendermonde

  Fietsers­bond eist verhoging budget voor veilig schoolver­keer: “Voor meer fietsple­zier en minder fietsangst bij schoolgaan­de kinderen”

  De Fietsersbond van Dendermonde eist dat het Dendermondse stadsbestuur het budget voor meer fietsveiligheid verhoogt. De organisatie baseert zich voor die vraag op een analyse van de Schoolroutekaart uit 2018. “De knelpunten die daarin opgesomd worden, zijn nog altijd niet verbeterd”, klinkt het. “Al te vaak is het aan de fietsers om maar op te letten.”