Oefenkansen Nederlands in Zele: eerste les in De Kouter basis.
Volledig scherm
Oefenkansen Nederlands in Zele: eerste les in De Kouter basis. © Geert De Rycke

De Schooltas biedt ouders oefenkansen Nederlands

ZeleVereniging De Schooltas is opnieuw gestart met haar initiatief oefenkansen Nederlands voor ouders met de steun van verschillende scholen, ontmoetingshuis De Kolleblomme en de gemeente Zele.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Zonnepanelen tussen de bieten: Herman laat schapenhouderij draaien op eigen groene energie
  PREMIUM
  Grembergen

  Zonnepane­len tussen de bieten: Herman laat schapenhou­de­rij draaien op eigen groene energie

  Een schapenhouderij die volledig draait op zelfopgewekte energie van zonnepanelen. Hiermee is Herman Verberckmoes uit Grembergen in een proefproject gestapt. Op een veld vol bieten staan reuzachtige zonnepanelen. Het is meteen ook studiemateriaal voor onderzoekers van de KU Leuven rond duurzame energie in combinatie met akkerbouw. “Onze droom is die groene energie te delen met de hele buurt”, zeggen Verberckmoes en zijn vrouw Kristel De Schutter.