Schepen van Financiën Thomas Bauwens
Volledig scherm
Schepen van Financiën Thomas Bauwens © Geert De Rycke

Cijfers Zeelse gemeentefinanciën rooskleuriger dan verwacht: “5,3 miljoen euro meer dan geraamd”

ZeleTijdens de jongste gemeenteraad werd de jaarrekening van 2021 voorgesteld. De coronapandemie en energiecrisis wegen op de Zeelse meerjarenplanning. “We zijn erin geslaagd 1,3 miljoen euro extra marge op te bouwen om schokken op te vangen”, zegt schepen van Financiën Thomas Bauwens (CD&V).

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Limburgse fietskledingfabrikant Bioracer maakt truitjes voor 3D-show Kraftwerk: “Ik dacht eerst dat het om een Duits bedrijf ging”
  Lokeren/Tessenderlo

  Limburgse fietskle­ding­fa­bri­kant Bioracer maakt truitjes voor 3D-show Kraftwerk: “Ik dacht eerst dat het om een Duits bedrijf ging”

  De legendarische Duitse band Kraftwerk speelt vrijdag zijn 3D-show op de Grote Kaai tijdens de Lokerse Feesten. Al 25 jaar kloppen de Duitse pioniers van de elektronische muziek aan bij het Limburgse Bioracer om de truitjes voor hun optredens te vervaardigen. “Ik ben geen grote muziekliefhebber dus bij hun eerste bezoek had ik hen niet herkend”, zegt Raymond Vanstraelen, de oprichter van Bioracer.
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.