De milieuvervuiling werd gisterenavond opnieuw vastgesteld.
Volledig scherm
De milieuvervuiling werd gisterenavond opnieuw vastgesteld. © RV

Brandweer al meermaals opgeroepen voor milieuvervuiling in Zele na vermoedelijke lozing

ZeleDe brandweer van Zele heeft afgelopen week al verschillende keren moeten uitrukken voor milieuvervuiling in de buurt van Durmen en het oude industrieterrein in Zele. In verschillende beken werd er mazout aangetroffen dat voor hevige geurhinder kan zorgen. Ook de civiele bescherming kwam al ter plaatse om het grootste deel op te kuisen. “Intussen is de ergste vervuiling wel verdwenen, maar kunnen er nog restanten zitten", zegt Thijs Dauwe van de brandweer. 

  1. 40 jaar lokale Radio Tros, dat klinkt oprichtster Terry als muziek in de oren: “Mijn lat ligt hoog... Eén woord dialect en de dj zal het geweten hebben”
    PREMIUM
    Dendermonde

    40 jaar lokale Radio Tros, dat klinkt opricht­ster Terry als muziek in de oren: “Mijn lat ligt hoog... Eén woord dialect en de dj zal het geweten hebben”

    Veel lokale radio’s hebben het moeilijk, maar Tros in Dendermonde is ‘alive and kicking’. Liefst 40 jaar zingt de zender – vroeger ‘t Ros – het al uit. Terry Peersman, oprichtster en nog altijd voorzitster van Radio Tros, ziet de toekomst rooskleurig tegemoet en vertelt de smakelijkste anekdotes. “De politie haalde ooit onze antenne van het dak. Vliegtuigpiloten hoorden meer Tros dan de controletoren van de luchthaven.”