Kamiel Buysse, de grootvader van Greg Van Avermaet, overleed op 86-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamiel Buysse, de grootvader van Greg Van Avermaet, overleed op 86-jarige leeftijd. © Copyright : Geert De Rycke


“Hij heeft me heel mijn leven geïnspireerd”: Greg Van Avermaet neemt afscheid van grootvader en oud-wielrenner Kamiel Buysse (86)

ZeleKamiel Buysse, de opa van wielrenner Greg Van Avermaet, is niet meer. De Zelenaar was zelf oud-profwielrenner en gaf de liefde voor de wielersport mee aan zijn kleinzoon. “Een gele trui in de Ronde van Frankrijk, daar kon ik alleen maar van dromen, maar toch lijkt mijn kleinzoon erg op mij. We zijn allebei vechters”, vertelde Kamiel vier jaar geleden in een interview met onze krant.

 1. “Met ballonnen is het altijd feest”: Gijs (29) haalt wereldrecord met dinosaurus uit 40.000 stuks
  PREMIUM
  Dendermonde

  “Met ballonnen is het altijd feest”: Gijs (29) haalt wereldre­cord met dinosaurus uit 40.000 stuks

  40.000 ballonnen om één dinosaurus te maken en 150.000 ballonnen in totaal voor de bouw van een dierenpark in een winkelcentrum in Istanboel. Het levert Gijs De Smedt uit Dendermonde en de andere ballonkunstenaars die mee het project realiseerden het wereldrecord op. De Smedt zorgt als ballonsmid overal voor vrolijke decoratie, maar door corona viel veel stil. “Istanboel kwam als een geschenk uit de hemel”, zegt hij. “Al was het een race tegen de tijd.”
 2. Containerklas maakt na bijna 15 jaar plaats voor nieuwbouw: gemeenteschool krijgt nieuw klaslokaal na groeiende instroom van leerlingen
  Uitbergen

  Container­klas maakt na bijna 15 jaar plaats voor nieuwbouw: gemeente­school krijgt nieuw klaslokaal na groeiende instroom van leerlingen

  De gemeenteschool in Uitbergen krijgt in de loop van volgend jaar een nieuw klaslokaal en verschillende aanpassingen om de infrastructuur beter te maken. De huidige containerklas verdwijnt na bijna 15 jaar op de school en zal plaats maken voor een moderne nieuwe ruimte. “De huidige container is te gevaarlijk en te klein geworden voor de werking van de school”, zegt schepen van Onderwijs Urbain Van Boven (N-VA).
 1. Volleybalclub neemt uitbating van cafetaria aan sporthal tien jaar op zich
  Berlare

  Volleybal­club neemt uitbating van cafetaria aan sporthal tien jaar op zich

  De gemeente heeft een uitbater gevonden voor de vernieuwde cafetaria aan de sporthal in Berlare. De cafetaria werd in juli vorig jaar nog grondig onder handen gepakt en kreeg een volledig nieuwe look en keuken. Het duurde even voor de gemeente een concessiehouder vond, maar de volleybalclub van Berlare en Zele zal nu voor de uitbating instaan. “Wij zijn hier het meeste aanwezig en een van de grootste verbruikers en dus vonden we het jammer dat de cafetaria leeg bleef staan", vertelt voorzitter Stijn Van Kerckhove.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?