Blunch vervoegt Fleur de Lin in Gault&Millau: “Zele op de culinaire kaart zetten”
Voor het eerst in de geschiedenis van Gault&Millau staan er niet één maar twee Zeelse restaurants in de culinaire gids. Chef Wim Van Hecke van Blunch debuteert met een score van 12 op 20 en treedt in de voetsporen van zijn vroegere leermeester Lode De Roover van Fleur de Lin, die zijn topscore van 15 op 20 handhaaft.
Delen per e-mail
Drie jaar geleden opende Van Hecke zijn brunch- en lunchzaak Blunch op de Markt in Zele. “We zijn begonnen als een brasserie met een toegankelijke keuken, maar gaandeweg hebben we de voorbije jaren het aanbod aangevuld met een restaurantmenu van drie tot vijf gangen zodat culinaire fijnproevers ook langer bij ons kunnen tafelen”, vertelt Van Hecke.
Dat zijn geesteskind nu voor het eerst opduikt in Gault&Millau komt voor Van Hecke als een complete verrassing. “Het was geen doel op zich, maar we zijn geleidelijk aan geëvolueerd en tegelijkertijd willen we een breed publiek blijven aanspreken. Je kan bij ons nog steeds terecht voor een steak of een lekker stukje vis.”
De Gault&Millau was geen doel op zich, maar we zijn geleidelijk aan geëvolueerd. En tegelijkertijd willen we een breed publiek blijven aanspreken. Je kan bij ons nog steeds terecht voor een steak of een lekker stukje vis
Van Hecke was in het verleden souschef bij Fleur de Lin. Het restaurant van Lode De Roover bevestigt haar status als Zeelse vaandeldrager van de betere keuken met een 15 op 20. “Het is fijn om samen met Lode in de gids te staan. Hij heeft me al gebeld om me proficiat te wensen”, zegt Van Hecke. “Met Blunch gaan we nu verder op de ingeslagen weg. Al ga ik dit nieuws wel zeker vieren met een goed glas samen met mijn personeel, want zij hebben dit succes mee mogelijk gemaakt.”
Stabiliteit
De Roover is tevreden met de handhaving van zijn score in Gault&Millau. “Stabiliteit is belangrijk, zeker in deze tijden. We hebben de lat gelegd voor Bocuse d’Or (‘wereldkampioenschap’ voor gastronomie,red.), maar tegelijkertijd bewijzen we dat we onze zaak niet verwaarlozen. Ons team is ook uitgebreid van drie naar vijf mensen in de keuken omdat het aantal couverts gestaag groeit. Het blijft ons belangrijkste doel om onze gasten naar huis te zien gaan met een lach op hun gezicht. Momenteel kiezen we voor stabiliteit en continuïteit. Over een tweetal jaar willen we mikken op een hogere score.” De Roover is ook opgetogen dat zijn voormalige poulain Wim Van Hecke in zijn voetsporen treedt. “Zelf heb ik ook nog regelmatig contact met mijn voormalige werkgevers. Het is fijn dat we nu met twee Zeelse restaurants in de Gault&Millau staan. Dat is de eerste keer. Samen kunnen we onze gemeente nog meer op de culinaire kaart zetten. Bovendien hebben we een zeer goede band. Ik kan Wim gerust een vriend voor het leven noemen. Als de vacuümmachine in mijn keuken tijdelijk dienst weigert, weet ik dat ik altijd bij hem terecht kan en omgekeerd geldt dat ook (lacht).”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Multimedia
Gaat je smartphone te snel stuk? Dit kan je eraan doen
Een gemiddelde gebruiker doet het net geen drie jaar met zijn smartphone voordat hij overgaat naar een nieuwe, zeggen marktonderzoeken. Wil jij liefst dat je smartphone het langer uitzingt? Dan moet je er vooral goed zorg voor dragen. Onze techredacteur geeft vijf belangrijke tips. -
Zele
Gemeente onthult toekomstplannen voor omgeving De Wiek en De Klodde
De Zandberg en de onmiddellijke omgeving ervan ondergaan de komende jaren een ingrijpende metamorfose. De gemeente wil de buurt omvormen tot een groene oase, een aangename ontmoetingsplek in hartje Zele. -
Jobs
Dit worden de uitdagingen voor de ICT-sector in de komende jaren
Vanuit ons kot werken, shoppen, les volgen en eten bestellen. ICT’ers wisten het voorbije coronajaar niet waar eerst gesprongen om al die zaken technisch mogelijk te maken. Maar wat als de pandemie straks voorbij is? Ziet de toekomst er dan nog rooskleurig uit voor de ICT-sector? Jobat.be vroeg het aan Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria. -
-
Hoe kan je besparen op je autoverzekering?
De premie van een autoverzekering is vaak een hele hap uit het gezinsbudget. Altijd een vervelend moment dus wanneer de premieafrekening in je brievenbus of mailbox zit. Benieuwd of je nog steeds de voordeligste autopremie hebt? In vele gevallen kan je namelijk verschillende euro’s besparen. Independer.be legt je uit hoe je dat het beste aanpakt. -
Waasmunster/Sint-Niklaas
Politie vat autodief die tien inbraken in voertuigen pleegde dankzij traceringsapp
De politie van de zone Hamme/Waasmunster heeft een verdachte aangehouden van een reeks inbraken in voertuigen. De 21-jarige man sloeg woensdag maar liefst tien keer toe. Hij ging ook aan de haal met een Volvo V60 die gestolen werd vanop een oprit aan de Grote Baan in Waasmunster. -
Waasmunster
Gemeente zoekt locatie voor hondenweide
De gemeente wil op korte termijn een hondenweide inrichten. Dat vernam raadslid Marc De Beule (Groen) van schepen Werner De Nijs (N-VA). -
PREMIUMWaasmunster
Gemeente heropent zoektocht naar aannemer voor nieuwbouw Academie: “Pastorij verruilen voor paviljoen”
De gemeente Waasmunster heeft een nieuwe aanbestedingsprocedure geopend om een aannemer te vinden voor de nieuwbouw van de Academie. Bij een vorige procedure lagen de offertes te hoog boven de raming. De vooropgestelde opening begin 2022 loopt vertraging op. “We blijven geloven in dit mooi project voor onze Academie”, zegt schepen van Onderwijs Petra Verstappen (N-VA).
0 reacties