1. Bewoners Krekelhoek klagen onveiligheid door sluipverkeer en parkeerproblematiek aan: “Al jaren, maar het gaat alleen van kwaad naar erger”
  PREMIUM
  Grembergen

  Bewoners Krekelhoek klagen onveilig­heid door sluipver­keer en parkeerpro­ble­ma­tiek aan: “Al jaren, maar het gaat alleen van kwaad naar erger”

  Zes jaar geleden beloofde het stadsbestuur om de Krekelhoek om te vormen tot woonerf, maar het project is nog altijd niet uitgevoerd. De bewoners van het straatje in Grembergen trekken nu aan de alarmbel. “Want sindsdien zijn het sluipverkeer en de parkeerproblematiek alleen maar toegenomen. Door knips in de Bakkerstraat en de komst van padel”, klinkt het. “Moet er eerst een zwaar ongeval gebeuren voor de stad hier interesse toont?”
 1. Van Haar, Baard & Snor tot Bartist: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van Haar, Baard & Snor tot Bartist: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Waasland en Dendermon­de

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Haar, Baard en Snor in Lokeren tot Bartist in Dendermonde: bij deze vijf barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Waasland en Dendermonde.
 1. Overname maakt einde aan vergunningsperikelen kinderopvang ’t Kindernestje: “Vijf zware maanden achter de rug”
  PREMIUM
  Zele

  Overname maakt einde aan vergun­nings­pe­ri­ke­len kinderop­vang ’t Kindernest­je: “Vijf zware maanden achter de rug”

  Uitbaatster Ria Van Cauwenberghe van kinderdagverblijf ’t Kindernestje in de Zeelse Durmenwijk kan opgelucht ademhalen. De crèche gaat voortaan verder onder de vleugels van vzw OKO&ZO en zo komt een einde aan een lopende schorsingsprocedure door het Agentschap Opgroeien. “Het deed pijn om in verband gebracht te worden met wantoestanden in andere crèches waar wij niks mee te maken hebben”, zegt Van Cauwenberghe.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Lof voor moedig optreden van brandweer bij woningbrand in Waasmunster: “Ze hebben het verschil tussen leven en dood gemaakt”
  PREMIUM
  Waasmunster

  Lof voor moedig optreden van brandweer bij woning­brand in Waasmun­ster: “Ze hebben het verschil tussen leven en dood gemaakt”

  Er komt veel lof voor de brandweer die dinsdagochtend vier mensen uit een brandende woning heeft gehaald in Waasmunster. Drie kinderen en een 48-jarige vrouw zaten vast in een zolderkamer zonder raam terwijl de houten trap in lichterlaaie stond. Enkele brandweerlui waagden hun eigen leven en trotseerden de vlammenzee om de slachtoffers naar buiten te halen. Intussen is er ook een solidariteitsactie op gang gekomen.