1. Vernieuwde eendenkooi officieel geopend: “Prachtige parel in onze gemeente”
  Berlare

  Vernieuwde eendenkooi officieel geopend: “Prachtige parel in onze gemeente”

  Een jaar later dan voorzien, corona strooide roet in het eten, is de vernieuwde eendenkooi plechtig geopend door het bestuur en in het bijzijn van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). De laatste maanden werden heel wat aanpassingen gedaan in de Eendenkooi waardoor het stuk natuur toegankelijker en recreatiever is geworden. “Voor velen is het een onbekend gebied, maar we hopen dat iedereen het hier eens komt ontdekken", zegt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD).
 1. Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsroutes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsrou­tes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermon­de

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer vlinders, ijsvogels, het Ros Beiaard en zelfs Urbanus staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in het Waasland en Dendermonde. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. Bouw nieuw rusthuis officieel van start met eerste houtlegging: “Allergrootste project ooit in geschiedenis Dendermonde”
  Baasrode/Dendermonde

  Bouw nieuw rusthuis officieel van start met eerste houtleg­ging: “Aller­groot­ste project ooit in geschiede­nis Dendermon­de”

  Met een “eerste houtlegging” en receptie werd vrijdag op de site van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Baasrode de bouw van een gloednieuw rusthuis officieel gestart. Op het terrein moet een nieuw complex, bestaande uit verschillende cocons, verrijzen. Daar hangt een budget van liefst 23 miljoen euro aan vast. “Dit is dan ook de allergrootste investering die Dendermonde ooit leverde en nog zal leveren”, zegt schepen van sociale zaken Tomas Roggeman (N-VA).
 2. Denk jij ook altijd een stapje verder dan morgen? Dan is een job bij Brady zeker iets voor jou

  Denk jij ook altijd een stapje verder dan morgen? Dan is een job bij Brady zeker iets voor jou

  Innovatie, dat is het sleutelwoord van Brady. En dat ze continu innoveren bewijst de groei van Zele’s grootste werkgever. “Om dat te blijven doen, zijn we op zoek naar uiteenlopende profielen om ons team te versterken”, zegt Managing Director Brett Wilms. “Zowel mensen voor het magazijn, arbeiders voor de productie, technische profielen als ingenieurs kunnen bij ons terecht. Als je maar verder kijkt dan je neus lang is.”
 1. Sportclubs vragen onmiddellijk actie voor meer ruimte: “Op korte termijn zuurstof nodig voor verzadigde sportsite”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sportclubs vragen onmiddel­lijk actie voor meer ruimte: “Op korte termijn zuurstof nodig voor verzadigde sportsite”

  Er is een plan om de sportcampus in Sint-Gillis-Dendermonde uit te breiden, maar het duurt te lang. D-MON Hockey, frisbeeclub Dendermonde Ultimate Club en voetbalclub SC Jong Sint-Gillis trekken aan de alarmbel en starten een actie via sociale media. Steun komt er ook van basketbalclub OnderOns Grembergen, die ook wacht op een oplossing. “Allemaal moeten we wachtlijsten en een ledenstop invoeren omdat de sportcapaciteit verzadigd is”, klinkt het.
 2. Vzw Carnavalshallen Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanoodfonds
  Hamme

  Vzw Carnavals­hal­len Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanood­fonds

  Het afgelopen jaar werden heel wat vrijetijdssectoren zwaar getroffen door de coronacrisis. Hun activiteiten konden immers niet meer doorgaan. Om hen te ondersteunen besliste de Vlaamse regering om een coronanoodfonds ter beschikking te stellen van alle lokale besturen, waarmee ze verenigingen konden ondersteunen. Met het restbedrag uit dat fonds wil de gemeente nu de carnavalshallen een hart onder de riem steken.
 3. Oppositie streng voor beleid na wateroverlast door hevige regenval: “Rioleringen werden niet goed behandeld laatste jaren”
  Berlare

  Oppositie streng voor beleid na waterover­last door hevige regenval: “Riolerin­gen werden niet goed behandeld laatste jaren”

  Oppositiepartij CD&V vindt dat het huidige beleid de laatste 15 jaar te weinig energie gestoken heeft in het behandelen en onderhouden van de rioleringen in Berlare. Ze halen dit punt aan na de zware regenval van 4 juni waarbij Berlare zwaar getroffen werd en er heel wat wateroverlast was. “Ons uitgebreide netwerk van rioleringen werd de laatste 15 jaar niet goed gefinancierd en gecontroleerd”, zegt Yves Poppe.