Zedelgem: burgemeesters verenigen zich tegen hoogspanningsleiding
Volledig scherm
Zedelgem: burgemeesters verenigen zich tegen hoogspanningsleiding © Benny Proot

Zes West-Vlaamse burgemeesters verzetten zich tegen komst hoogspanningslijn

Zes West-Vlaamse burgemeesters kanten zich tegen de komst van de felbesproken hoogspanningslijn Ventilus. Die moet energie van windmolens op zee aan land brengen. Zo’n 22 kilometer bovengrondse lijnen in de zes gemeenten veroorzaken onrust. “We willen meer lijnen onder de grond", zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

14 reacties

 • ann vandelannoote

  2 jaar geleden
  Hypocriet ten top. Hiervoor protesteren ze maar goedkeuringen geven voor loodsen achter woonhuizen staan ze wel toe. Hierdoor daalt de waarde van de woonhuizen. Enkel en alleen uit eigen winstbelang. Hoeveel is er onder tafel geschoven? Jan De Keyzer mijn stem heb je in ieder geval NOOIT meer! Ook Hendrik Verkest zijn handen zijn er vuil aan.
 • DIDIER FRANCART

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat men eens nuchter begint in te zien dat dat zo niet verder kan in ons kleine landje. Bomen moeten plaats ruimen voor zend- en elektriciteitsmasten. Je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken. Het bos door de masten niet meer zien...wat het ook mag kosten, onder de grond ermee.
 • rik lagrou

  2 jaar geleden
  Dus eerst op zee Veel windmolens plaatsen pas daarna nadenken over de hoogspanning Bevolking klaagde al om 300€ Wat willen deze iedereen 1000€ behalve??
 • Jos Spriet-Dewaele

  2 jaar geleden
  Volgens de hoge raad is wonen in de omgeving van hoogspanningskabels een gezondheidsrisico. Dit risico wil Elia vergroten ten koste van van de ziekenkas. Het geeft toch geen zin door besparingen toe te passen om zakken te vullen en de schade te laten betalen door de gezondheidszorg
 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  Doen zoals in Duitsland, onder de grond leggen...Als de maffia van de stroomdistributiebedrijven zich een hele gepolitiseerde collectie van diverse leden van raad van bestuur, kunnen permitteren, kunnen ze ook betalen voor het ondergronds stroomvervoer...
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken