Onder meer in Angleur zijn mensen van het Rode Kruis al actief om getroffenen te helpen.
Volledig scherm
Onder meer in Angleur zijn mensen van het Rode Kruis al actief om getroffenen te helpen. © Photo News

Zedelgem schenkt 5.000 euro aan Rode Kruis, voor landgenoten die getroffen zijn door de waterellende

ZedelgemHet gemeentebestuur van Zedelgem schenkt 5.000 euro aan de actie ‘Helpen helpt’ van het Rode Kruis. Dat geld gaat meteen naar de vele landgenoten in de regio’s die zwaar getroffen zijn door de watersnood.

 1. Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprinses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprin­ses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”

  “Ik kreeg honderden felicitaties, waaronder een heel pak uit de Filipijnen.” Claire Lansenebre (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen, is een meisje met een verhaal. In de Filipijnen - haar vroegere thuisland - was ze al eens finaliste van Miss Teen Filipina. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar mama en zus naar België. “Een cultuurshock, maar ik ben dankbaar voor alle kansen die ik kreeg", zegt Claire, die wel net haar job bij Knokkes bekendste horecazaak is kwijtgespeeld.
 1. Belgian Quo Band speelt zaterdag op grootste Status Quo-fanmeeting ter wereld: “We zijn de eerste Belgische band die die eer krijgt”
  PREMIUM
  Torhout/Tielt/Poelkapelle

  Belgian Quo Band speelt zaterdag op grootste Status Quo-fanmeeting ter wereld: “We zijn de eerste Belgische band die die eer krijgt”

  The Belgian Quo Band, die dit jaar zijn vijftiende verjaardag viert, mag zaterdag als eerste Belgische band ooit optreden op de grootste Status Quo-fanmeeting ter wereld in Engeland. Ze mogen er spelen in het voorprogramma van de originele drummer van de échte Status Quo. Al staan die dinsdagavond eerst bij ons in de AB in Brussel.