Onder meer in Angleur zijn mensen van het Rode Kruis al actief om getroffenen te helpen.
Volledig scherm
Onder meer in Angleur zijn mensen van het Rode Kruis al actief om getroffenen te helpen. © Photo News

Zedelgem schenkt 5.000 euro aan Rode Kruis, voor landgenoten die getroffen zijn door de waterellende

ZedelgemHet gemeentebestuur van Zedelgem schenkt 5.000 euro aan de actie ‘Helpen helpt’ van het Rode Kruis. Dat geld gaat meteen naar de vele landgenoten in de regio’s die zwaar getroffen zijn door de watersnood.

 1. De Warmste Week strijkt de komende drie jaar (ook) neer in Brugge: “Past perfect bij ons imago als warme stad”
  Brugge

  De Warmste Week strijkt de komende drie jaar (ook) neer in Brugge: “Past perfect bij ons imago als warme stad”

  Brugge vormt dit jaar een van de vaste drie locaties waar De Warmste Week van Studio Brussel, MNM en Eén de komende drie jaar zal neerstrijken. Waar Mechelen dit jaar nog de hoofdlocatie wordt, zal Brugge dat in 2023 zijn. De stad betaalde niet voor het evenement, maar verleent logistieke steun. “We hebben niet getwijfeld om dit evenement binnen te halen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 2. Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studentenclubs”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschool­stu­den­ten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studenten­clubs”

  Er is een historisch studentenjaar van start gegaan in Brugge, want voor het eerst rondt de stad de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten. “Het is vooral belangrijk dat hier veel unieke opleidingen gebeuren die je nergens anders vindt”, zegt schepen van Studentenstad Mathijs Goderis (Vooruit), die op termijn Kortrijk wil inhalen als grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Ook bij de studentenclubs heerst enthousiasme.