Zedelgem schenkt centen aan Kom Op Tegen Kanker
Volledig scherm
Zedelgem schenkt centen aan Kom Op Tegen Kanker © RV

Zedelgem haalt 7.919,15 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

ZedelgemDe gemeente Zedelgem schenkt 7.919,15 euro aan Kom Op Tegen Kanker. Dat geld werd verzameld door de bibliotheek en de verkoop van plantjes. 

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Na 52 jaar zet Georges (80) z’n dorpskrant stop: "Zelfs een hartoperatie hield me niet tegen”
  PREMIUM
  Zerkegem

  Na 52 jaar zet Georges (80) z’n dorpskrant stop: "Zelfs een hartopera­tie hield me niet tegen”

  Georges Lievens (80) is ongetwijfeld het bekendste gezicht van de Jabbeekse deelgemeente. Maar liefst 52 jaar lang, of 670 edities, schreef hij zijn eigen dorpskrantje op een oude stencilmachine, om vervolgens 1.250 exemplaren per fiets rond te bedelen. Nu heeft Georges echter zijn laatste blad gepubliceerd. “M’n inkt is op”, lacht de hobbyjournalist. Een boeiende babbel met “de burgemeester van Zerkegem”.
 3. Van “we komen pissen in je brievenbus” tot “we bekladden je huis”: bedreigingen voor bewoners die zich tegen nieuw Clubstadion verzetten, politie houdt verhoogd toezicht
  Brugge

  Van “we komen pissen in je brievenbus” tot “we bekladden je huis”: bedreigin­gen voor bewoners die zich tegen nieuw Clubstadi­on verzetten, politie houdt verhoogd toezicht

  De buurtbewoners die bezwaar aantekenden tegen de komst van het nieuwe Clubstadion krijgen sinds donderdag verwensingen en zelfs bedreigingen naar het hoofd geslingerd. Hun namen stonden in het arrest en werden online verspreid. De politie van Brugge is een onderzoek gestart. “Ook wie via sociale media bedreigingen uit, maakt zich schuldig aan strafbare feiten”, stelt korpschef Dirk Van Nuffel.