De nieuwe Kringloopwinkel in Zedelgem.
Volledig scherm
De nieuwe Kringloopwinkel in Zedelgem. © Benny Proot

Twee jaar na brand herrijst Kringwinkel 't Rad uit as: “Groter en duurzamer dan ooit”

Nadat een brand twee jaar geleden het vorige pand in de as legde, opent De Kringwinkel 't Rad in Zedelgem opnieuw zijn deuren op zijn vertrouwde locatie aan de Torhoutsesteenweg. Het pand is een stuk groter dan het vorige en is de eerste energieneutrale Kringwinkel van het land. “Duurzaamheid zit nu ook in het gebouw", zegt Jan Dekersgieter van ‘t Rad.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Administratief Centrum Sint-Andries ondergaat metamorfose van 8 miljoen euro: “Het wordt pilootproject voor onze stad”
  PREMIUM

  Administra­tief Centrum Sint-An­dries ondergaat metamorfo­se van 8 miljoen euro: “Het wordt pilootpro­ject voor onze stad”

  Acht miljoen euro: zoveel kost het nieuwe administratief centrum in Sint-Andries. De stad Brugge koos voor een combinatie van renovatie én nieuwbouw. Vanaf begin 2025 moet het nieuwe gebouw onderdak bieden aan een deel van de Brugse politie en een aantal stadsdiensten. “Er is bij de werken veel aandacht voor energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebruik van energie", zegt schepen Minou Esquenet (CD&V).
  Brugge