Wilfried Verhaeghe, de oud-burgemeester van Loppem, is overleden
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Verhaeghe, de oud-burgemeester van Loppem, is overleden © RV

PORTRET. Wilfried Verhaeghe, de laatste burgemeester van Loppem, is overleden: “Een volksmens, die dorp ander gezicht heeft gegeven”

LoppemWilfried Verhaeghe (88) is vrijdag 8 oktober overleden. Hij was de laatste burgemeester van Loppem, net voor de fusie met Zedelgem. Wilfried werkte in de horeca, voelde zich thuis in het verenigingsleven en was de oprichter van Tennisclub Loppem. Hij bleef een man van het volk. “Ik heb hem gekend als een bijzonder warme persoonlijkheid”, zegt huidig burgemeester Annick Vermeulen.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

  Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. “Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.