De daders raakten via een zijdeur de woning binnen. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De daders raakten via een zijdeur de woning binnen. (illustratiebeeld) © ThinkStock

Laptop gestolen bij inbraak in woning

ZedelgemIn de Zwaluwneststraat in Zedelgem is dinsdagnacht ingebroken in een woning. De politie Het Houtsche is een onderzoek gestart.

 1. Brugse beiaardier van vader op zoon... Brecht (21) treedt in de voetsporen van papa Wim (54): “Muziek spelen vanop de Halletoren heeft iets magisch”
  PREMIUM
  Brugge/Roeselare

  Brugse beiaardier van vader op zoon... Brecht (21) treedt in de voetsporen van papa Wim (54): “Muziek spelen vanop de Halletoren heeft iets magisch”

  De nieuwe adjunct-stadsbeiaardier van Brugge is geen onbekende voor de ‘echte’ beiaardier Wim Berteloot (54): het is zijn eigen zoon Brecht (21) die hem af en toe zal vervangen. De jongeman kreeg de liefde voor het instrument met de paplepel mee en heeft na een opleiding van 11 (!) jaar de kneepjes onder de knie. “Het zal emotioneel zijn als ik binnenkort samen met mijn vader zal spelen", stelt Brecht, voor wie alles begon met... Kabouter Plop.
 2. Brugse winkeliers nemen massaal maatregelen tegen hoge energiekosten: “Maar als ik de voordeur dicht doe, denken de klanten dat we gesloten zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse winkeliers nemen massaal maatrege­len tegen hoge energiekos­ten: “Maar als ik de voordeur dicht doe, denken de klanten dat we gesloten zijn”

  De torenhoge prijzen voor elektriciteit en gas nopen de Brugse winkeliers tot maatregelen. Van het doven van de avondlijke verlichting in de etalage tot het installeren van een elektrisch vuurtje aan de kassa: de Brugse zaakvoerders in de Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat zijn inventief. Wij trokken op pad in de ‘hipste’ winkelstraat van de stad.
 1. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”