Volledig scherm
© Benny Proot

ING en VGD Brugge verhuizen al zeker naar nieuwbouw Heydelberg

In Loppem is dinsdag de eerste gevelsteen van het nieuwbouwproject Domein Heydelberg geplaatst. Het domein van 25.000 vierkante meter ligt langs de Heidelbergstraat.

 1. Actiegroepen tegen Ventilus komen zelf met alternatieve voorstellen: “Hoogspanningslijn splitsen en over het volledige traject ondergronds brengen”
  Lichtervelde/Brugge/Oostkamp/Torhout/Wingene/Meulebeke/Ledegem

  Actiegroe­pen tegen Ventilus komen zelf met alternatie­ve voorstel­len: “Hoogspan­nings­lijn splitsen en over het volledige traject onder­gronds brengen”

  Het verzet tegen hoogspanningslijn Ventilus blijft duren. Nadat bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) vorige week liet weten opnieuw in overleg te zullen gaan met de betrokken partijen, laten de burgerplatformen Leefbaar E403 en Begraaf Ventilus van zich horen. Ze dienden bij het Vlaams parlement een gezamenlijk verzoekschrift in waarmee ze vragen om de beginselen van de startnota te herbekijken, om toch ondergronds te kunnen gaan met de kabels.
 2. AZ Delta overstijgt met 158 coronapatiënten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Roeselare

  AZ Delta overstijgt met 158 coronapa­tiën­ten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijde­lijk”

  AZ Delta telt nu al 158 besmette coronapatiënten. Het is duidelijk dat de tweede golf er een grotere impact heeft dan de eerste. Het ziekenhuis stelt alle niet-levensnoodzakelijke operaties uit. Daar vallen ook kankeroperaties onder, hoe vreemd dat ook klinkt. “Ik heb daar vannacht echt wakker van gelegen”, zegt arts Karin Decaestecker van de crisiscel bij het AZ Delta.
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt