Fun Aartrijke, waar de speelgoedgroep ontstond, sluit de deuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Fun Aartrijke, waar de speelgoedgroep ontstond, sluit de deuren. © Benny Proot

Einde van een tijdperk in Aartrijke, waar speelgoedwinkel ‘Coemancenter’ eind dit jaar de deuren sluit: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, want hier kleeft de nostalgie aan de muren”

AartrijkeSpeelgoedwinkelketen Fun zal haar filiaal aan de Engelstraat in Aartrijke allicht nog voor het einde van het jaar definitief sluiten. Daarmee zal, na net geen honderd jaar, een einde komen aan een brok nostalgie. Want de speelgoedwinkel kent hiér haar oorsprong, toen nog als Coemancenter. Of hoe een lokale drukkerij met speelgoedartikelen uitgroeide tot de grootste in haar soort in West-Vlaanderen.

 1. Donkere wolken boven Wintergloed nu organiserend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorbereidingen lopen zoals gepland”
  PREMIUM
  Brugge

  Donkere wolken boven Winter­gloed nu organise­rend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorberei­din­gen lopen zoals gepland”

  Het bedrijf dat in opdracht van de stad Brugge het winterevenement Wintergloed organiseert, zit op financieel vlak in slechte papieren. Dat komt Dat maakt Brugs raadslid Geert Van Tieghem (N-VA) ongerust. “De stad bevindt zich op glad ijs door voor zo'n partner te kiezen”, zegt hij. Het Brugs stadsbestuur laat weten “waakzaam” te zijn.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.