Fietsen in Aartrijke-centrum is momenteel geen pretje. Fietsers en auto's moeten er de weg delen en dat is gevaarlijk.
Volledig scherm
Fietsen in Aartrijke-centrum is momenteel geen pretje. Fietsers en auto's moeten er de weg delen en dat is gevaarlijk. © Foto Benny Proot

Drie maanden lang hinder in Aartrijke waar fietsen eindelijk veiliger wordt: “We gaan fietspad doortrekken tot in de dorpskom”

AartrijkeGoed nieuws voor fietsers die vaak de onveilige N368 Brugsestraat in Aartrijke gebruiken. De weg wordt vanaf dinsdag 19 april aangepakt door Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het afgescheiden fietspad wordt doorgetrokken tot een stuk binnen de dorpskom, en ook voetpaden en bushaltes krijgen een update. De werken duren drie maanden.  

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Carole (63) ondersteunt zoon Matthieu Bonne (29) tijdens wereldrecordpoging: “Hem zien beuken tegen de wind, dat is pijnlijk om te zien”
  PREMIUM

  Carole (63) onder­steunt zoon Matthieu Bonne (29) tijdens wereldre­cord­po­ging: “Hem zien beuken tegen de wind, dat is pijnlijk om te zien”

  Matthieu Bonne is bezig aan zijn vierde dag van zijn zeven dagen durende uitdaging om zoveel mogelijk kilometers bijeen te fietsen. In zijn kielzog volgt ook mama Carole Nierynck (63). Ze staat met plezier aan de zijde van haar zoon om hem te ondersteunen in een nieuwe sportieve uitputtingsslag, maar is ook — zoals dat bij mama’s wel eens gebeurd — bezorgd. “Ik zie dat hij soms gefrustreerd is door het slechte weer, maar ik geloof in hem.”
  Brugge