De dolgedraaide bestuurder reed de slachtoffers ter hoogte van Loppem klem en stormde met een ijzeren staaf op hun voertuig af.
Volledig scherm
De dolgedraaide bestuurder reed de slachtoffers ter hoogte van Loppem klem en stormde met een ijzeren staaf op hun voertuig af. © HLN

Dolgedraaide man (40) die koppel klem reed op E40 en belaagde met ijzeren staaf aangehouden op verdenking van poging doodslag: “Ronduit crimineel gedrag”

Zedelgem/Beernem/BruggeDe 40-jarige man uit Oostkamp die vorige week een koppel van de baan probeerde rijden op de E40, is aangehouden op verdenking van poging doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwetgeving. Dat bevestigt het parket van Brugge. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. Daarvoor probeerde hij hen al meermaals van de baan af te rijden. Het parket tilt zwaar aan de feiten. “Het gaat om ronduit crimineel gedrag met potentieel dodelijke afloop voor de slachtoffers en andere voertuigen”, zegt procureur Frank Demeester.