De brandweer kwam ter plaatse voor een controle van de woning.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse voor een controle van de woning. © Jan Van Maele

Arbeider naar ziekenhuis nadat hij elektrische leiding raakt met slijpschijf

ZedelgemIn de Sint-Elooistraat in Zedelgem zijn verbouwingswerken in een woning maandagnamiddag even uit de hand gelopen. Een arbeider moest naar het ziekenhuis worden overgebracht nadat hij een elektrische leiding had geraakt met zijn slijpschijf.

 1. Milieuvereniging trekt opnieuw ten strijde in Brugge, nu tegen woontoren van 50 meter hoog: “Het is in Londen óók ooit met één hoogbouw gestart”
  PREMIUM
  Brugge

  Milieuvere­ni­ging trekt opnieuw ten strijde in Brugge, nu tegen woontoren van 50 meter hoog: “Het is in Londen óók ooit met één hoogbouw gestart”

  Er komt flink wat protest tegen de plannen om een woontoren van 50 meter hoog neer te poten nabij de Sint-Pieterskaai in Brugge. Bescherm Bomen en Natuur – jawel, opnieuw die vzw – dient alvast bezwaar in en allicht volgen nog meer verenigingen. “Zo'n gebouw past gewoon niet in de buurt van het Brugse stadscentrum", vindt Ivan De Clerck. “Zelfs de expertencommissie van Unesco heeft haar fiat gegeven voor deze plannen”, pareert schepen Franky Demon.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.