Jeugdhuis Basement in Zaventem blijft voorlopig dicht. Pas wanneer er een nieuw bestuur aangesteld is, zwaaien de deuren opnieuw open.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdhuis Basement in Zaventem blijft voorlopig dicht. Pas wanneer er een nieuw bestuur aangesteld is, zwaaien de deuren opnieuw open. © Baert Marc

Zeker hele zomer niet ‘chillen’ in Basement: jeugdhuis mag alleen met nieuw bestuur heropenen

De Zaventemse jongeren zullen in de zomervakantie niet kunnen ‘chillen’ in jeugdhuis Basement, want de deuren blijven voorlopig verzegeld. Pas wanneer er een nieuw bestuur aan het hoofd van het jeugdhuis staat, zijn jongeren er opnieuw welkom. Het oude bestuur mag er wegens wanbeheer niet meer in. Volgens schepen van Jeugd Bart Dewandeleer is een doorstart evenwel nakend.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Lockdownfeestje dreigt jeugdhuis zuur op te breken: Basement blijft voorlopig verzegeld
  PREMIUM

  Lockdown­feest­je dreigt jeugdhuis zuur op te breken: Basement blijft voorlopig verzegeld

  Op 1 juli mogen jeugdhuizen opnieuw de deuren openen, maar de kans is reëel dat JH Basement in Zaventem dicht blijft. Het gebouw is immers verzegeld nadat het bestuur midden maart een lockdownfeestje wilde organiseren. Ondanks die verzegeling werd op 11 juli een heropeningsfeestje gepland, maar dat werd verboden door burgemeester Holemans. “Het bestuur moet zich dringend herpakken”, klinkt het.