Zaventem helpt de slachtoffers van de overstromingen: in de sporthal staan al heel wat ingezamelde spullen.
Volledig scherm
Zaventem helpt de slachtoffers van de overstromingen: in de sporthal staan al heel wat ingezamelde spullen. © Dieter Nijs

Zaventemnaars schenken massaal spullen voor door noodweer getroffen gemeenten: ook zondag nog inzameling

ZaventemIn de sporthal van Zaventem is zaterdag al heel wat materiaal ingezameld voor de door het noodweer getroffen gemeenten. Eerder op de dag had de gemeente de inwoners opgeroepen om spullen zoals speelgoed en kledij te doneren. Ook zondag staat nog een inzamelmoment gepland tussen 14 en 17 uur.

 1. Oppositiepartij moet borden met kritiek op beleid schepencollege verwijderen: “Niet omwille van de kritiek, wel omdat het illegaal is”
  Zaventem

  Oppositie­par­tij moet borden met kritiek op beleid schepencol­le­ge verwijde­ren: “Niet omwille van de kritiek, wel omdat het illegaal is”

  Met panelen in het straatbeeld uit oppositiepartij PRO Zaventem al enkele maanden kritiek op het landbouwbeleid dat de gemeente voert. Nu er via nieuwe borden ook kritiek op de mobiliteitsvisie komt, maant het schepencollege PRO aan om deze weg te halen. “Ze staan er zonder vergunning”, klinkt het. Bij de oppositiepartij is men verbaasd over de reactie van de gemeente.
 2. Witte lijn op voetpaden bakent parkeerzone af, maar zorgt voor verwarring: “Is onze straat nu breder geworden?”
  Nossegem

  Witte lijn op voetpaden bakent parkeerzo­ne af, maar zorgt voor verwarring: “Is onze straat nu breder geworden?”

  Een witte lijn die de gemeente enkele dagen geleden aanbracht op de voetpaden in de Kersenbergstraat in Nossegem zorgt voor enige verwarring bij de omwonenden. “Is onze straat nu plots breder geworden ten koste van het voetpad?”, vragen ze zich af. Burgemeester Holemans zegt dat de gemeente de parkeerproblematiek hiermee wil aanpakken, maar geeft toe dat het wat verwarrend is.