Café 't Volkshuis maakt zich op voor heropening
Volledig scherm
Café 't Volkshuis maakt zich op voor heropening © Dieter Nijs

Zaventem klaar voor heropening terrassen

ZaventemVandaag is het T-day. Eindelijk mogen de cafés en restaurants al gedeeltelijk heropenen.  Ook in Zaventem is de lokale horeca klaar voor dé dag van het jaar.

 1. Voetbalkampioen Yannick Carrasco opent straks sporttempel in Vilvoorde: “Plek waar jongeren zich indoor kunnen ontplooien, waar arm en rijk samenkomen”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Voetbalkam­pi­oen Yannick Carrasco opent straks sporttem­pel in Vilvoorde: “Plek waar jongeren zich indoor kunnen ontplooien, waar arm en rijk samenkomen”

  Vanaf 2022 kunnen Vilvoordenaren hun voetballershartje nog meer ophalen in eigen stad. Op een steenworp van de pleintjes waar topvoetballer en Vilvoordenaar Yannick Carrasco (27) vroeger zelf voetbalde als jonge gast, vond hij samen met twee kompanen een vaste stek voor zijn sportief initiatief YC5: de grote blauwe Focquet loods. Die wordt het decor voor gloednieuwe indoor terreinen voor voetbal, padel, crossfit en boks. “Ik zou het geweldig vinden als jonge talentjes hier ontdekt worden en hun droom net als ik kunnen verwezenlijken, dat zou ik geweldig vinden.”
 2. INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusievere Zennestad
  PREMIUM
  vilvoorde

  INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusieve­re Zennestad

  Stapje per stapje dompelt Europees parlementslid Assita Kanko zich enthousiast onder in de wereld van de Pjeirefretters, en in september zal ze naar haar droomhuis in de Zennestad verhuizen. Binnenkort hoopt ze plat Vilveuds te kunnen spreken, en iedereen aan de schoolpoort te kunnen herkennen. Enthousiast is ze dus zeker, hoewel Vilvoorde volgens haar ook zeker nog uitdagingen kent. “Het een stad is die meer leiderschap kan gebruiken, en die meer kan streven naar een inclusieve samenleving.”
 1. Voor 40 Zaventemse peuters geen plek in scholen, dus opent De Vleugel snel instapklas: “Nooit eerder zo’n lange wachtlijst”
  Zaventem

  Voor 40 Zaventemse peuters geen plek in scholen, dus opent De Vleugel snel instapklas: “Nooit eerder zo’n lange wachtlijst”

  Zowat zestig kinderen, waaronder veertig uit Zaventem, dreigen volgend jaar niet naar school in de luchthavengemeente te kunnen wegens plaatsgebrek. Maar voor 22 van hen is er intussen een oplossing, want GO!-basisschool De Vleugel schuift en herschikt haar inrichting volop om een extra instapklasje te openen. De school doet dat met de hulp van de gemeente, Kiwanis en de Lions Club.
 2. Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometerheffing is juiste oplossing”
  PREMIUM
  Rand rond Brussel

  Groen voert actie tegen plannen voor Brusselse Ring: “Bredere Ring trekt extra auto’s aan, kilometer­hef­fing is juiste oplossing”

  Woensdag voerden verschillende groepen van Groen uit Vlaams-Brabant en Brussel actie voor een leefbare Ring rond Brussel. Tot 23 juli loopt een publieke bevraging over de drie scenario’s die nog op tafel liggen, maar Groen kan zich in geen enkele optie vinden. Een slimme kilometerheffing zien ze wel zitten. Huidig minister Lydia Peeters (Open Vld) verdedigt de grondige aanpak van de Ring.