Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Wie peukje uit wagen gooit, heeft volgende week grotere kans om beboet te worden

Vlaamse Rand rond BrusselMaandag start de zesde Week van de Handhaving en in de Interza- en Incovo-gemeenten zal er extra gecontroleerd worden op het gooien van afval uit de wagen. Overtreders riskeren een boete van minstens 80 euro.

 1. Winterpret Brussel officieel geopend: “Heel gezellige kerstmarkt, met bezoekers uit alle windstreken”
  PREMIUM
  Brussel

  Winterpret Brussel officieel geopend: “Heel gezellige kerstmarkt, met bezoekers uit alle windstre­ken”

  Vrijdag om 12 uur werd het startschot gegeven voor de 22e editie van Winterpret. Die gaat terug door in vol ornaat, met ijspiste, verlichting en talloze chalets. De standhouders legden er de laatste voorbereidingen om de bezoekers te ontvangen, die na de middag steeds talrijker werden. “Er hangt altijd een gezellige sfeer op Winterpret”, vertelt een van hen. “Hopelijk komt er ook dit jaar veel volk op af.”
 2. 25 jaar geleden richtten ze jeugdhuis mee op, nu begeleiden Ineke en Ilse nieuw bestuur van Blizzard: “Weer meer jeugd in Melsbroek houden”
  PREMIUM
  Melsbroek

  25 jaar geleden richtten ze jeugdhuis mee op, nu begeleiden Ineke en Ilse nieuw bestuur van Blizzard: “Weer meer jeugd in Melsbroek houden”

  Een dikke maand nadat het vorige bestuur van jeugdclub Blizzard in Melsbroek afscheid nam, is er een doorstart voor het jeugdhuis. En dat is te danken aan Ineke Godts en Ilse Deroover. Opvallend, want zij stonden 25 jaar geleden mee aan de wieg van het jeugdhuis. Nu begeleiden ze twee nieuwe, jonge bestuursleden. “Het is niet de bedoeling dat wij de boel overpakken, maar we willen dat Blizzard een toekomst heeft”, klinkt het.