Tijdens de opendeurdag van de Week van de Groeilamp kreeg iedereen informatie over de werking.
Volledig scherm
Tijdens de opendeurdag van de Week van de Groeilamp kreeg iedereen informatie over de werking. © Marc Baert

Week van de Groeilamp in andere formule door corona: “Belangrijk voor kwetsbare gezinnen”

ZaventemDe Week van de Opvoeding in Zaventem, die voortaan de Week van de Groeilamp heet, verliep ook dit jaar in een ietwat andere vorm. Oorzaak was uiteraard corona. De medewerkers van het Huis van Het Kind werkten wel een creatief alternatief uit. “En dat was nodig, want kwetsbare gezinnen kregen het het zwaarst te verduren tijdens de coronacrisis”, zegt bevoegd schepen Dirk Philips (Open Vld).

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Brussels Airport verwacht vanaf morgen 40.000 passagiers: “Mogelijk langere wachtrijen door strengere controles op reisdocumenten”
  Zaventem

  Brussels Airport verwacht vanaf morgen 40.000 passagiers: “Mogelijk langere wachtrijen door strengere controles op reisdocu­men­ten”

  Met 40.000 passagiers op zowel vrijdag, zaterdag als zondag staat Brussels Airport voor een topweekend. En dat net op het moment dat het parket-Halle-Vilvoorde liet verstaan dat er verhoogde controles van passagiers en luchtvaartmaatschappijen uitgevoerd zullen worden inzake de reismaatregelen in coronatijden. De luchthaven verwacht dan ook langere wachtrijen.