Het aantal vluchten zonder nachtslot overschreed in 2017 ruimschoots het plafond.
Volledig scherm
Het aantal vluchten zonder nachtslot overschreed in 2017 ruimschoots het plafond. © Photo News

"Wat is plafond van 16.000 nachtvluchten nog waard?"

ZAVENTEMOp de luchthaven van Zaventem zijn vorig jaar 485 vliegtuigen zonder nachtslot toch in de nacht geland of opgestegen. Sinds 2009 mogen jaarlijks echter 'slechts' 16.000 nachtslots verdeeld worden onder de luchtvaartmaatschappijen. Dat dat plafond overschreden werd, is volgens de luchthaven vooral te wijten aan vertragingen. Actiecomités zijn niet te spreken. "Wat is het plafond nog waard?"

 1. INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusievere Zennestad
  PREMIUM
  vilvoorde

  INTERVIEW. Assita Kanko (N-VA) over haar verhuis naar Vilvoorde, de jacht op haar droomhuis en haar streven naar een nog inclusieve­re Zennestad

  Stapje per stapje dompelt Europees parlementslid Assita Kanko zich enthousiast onder in de wereld van de Pjeirefretters, en in september zal ze naar haar droomhuis in de Zennestad verhuizen. Binnenkort hoopt ze plat Vilveuds te kunnen spreken, en iedereen aan de schoolpoort te kunnen herkennen. Enthousiast is ze dus zeker, hoewel Vilvoorde volgens haar ook zeker nog uitdagingen kent. “Het een stad is die meer leiderschap kan gebruiken, en die meer kan streven naar een inclusieve samenleving.”
 2. Agenten pakken geseinde Roemeense vrouw op: echtgenoot nadien ook gearresteerd
  Zaventem

  Agenten pakken geseinde Roemeense vrouw op: echtgenoot nadien ook gearres­teerd

  De lokale recherche van de politiezone Zaventem heeft donderdag een 35-jarige Roemeense vrouw opgepakt in het centrum van de luchthavengemeente. De vrouw stond op vraag van de Roemeense justitie Europees geseind voor een gevangenisstraf van zes jaar en zes maanden als gevolg van een financieel misdrijf. Nadat de vrouw gearresteerd werd, moest ze voor de onderzoeksrechter in Brussel verschijnen met het oog op de aanhouding en het voortzetten van de procedure voor de uitlevering.