Het aantal vluchten zonder nachtslot overschreed in 2017 ruimschoots het plafond.
Volledig scherm
Het aantal vluchten zonder nachtslot overschreed in 2017 ruimschoots het plafond. © Photo News

"Wat is plafond van 16.000 nachtvluchten nog waard?"

ZAVENTEMOp de luchthaven van Zaventem zijn vorig jaar 485 vliegtuigen zonder nachtslot toch in de nacht geland of opgestegen. Sinds 2009 mogen jaarlijks echter 'slechts' 16.000 nachtslots verdeeld worden onder de luchtvaartmaatschappijen. Dat dat plafond overschreden werd, is volgens de luchthaven vooral te wijten aan vertragingen. Actiecomités zijn niet te spreken. "Wat is het plafond nog waard?"

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Influencer verdedigt zich in mei voor rechtbank in grote oplichtingszaak: “Met een hoge frequentie lichtte ze tientallen mensen op”
  PREMIUM

  Influencer verdedigt zich in mei voor rechtbank in grote oplich­tings­zaak: “Met een hoge frequentie lichtte ze tientallen mensen op”

  Influencer Soraya S. zal zich op 15 mei eindelijk voor de Brusselse correctionele rechtbank kunnen verdedigen voor de oplichtingszaak waarin ze betrokken is. Eerder kreeg ze bij verstek drie jaar cel voor het oplichten van tientallen volgers. Voor tweede rechtszaak, waarin ze voor het hof van assisen moet verschijnen voor het doden van haar baby is nog geen datum gekend.
  Vilvoorde