Enkele wagens en een woning liepen schade op door de ontploffingen in Zaventem.
Volledig scherm
Enkele wagens en een woning liepen schade op door de ontploffingen in Zaventem. © Dieter Nijs

Wagens en woning beschadigd na verschillende luide knallen in centrum Zaventem: gasontploffing of kwaad opzet?

ZaventemIn het centrum van Zaventem hebben verschillende wagens en een woning maandagavond laat schade opgelopen door minstens twee ontploffingen. Het is nog onduidelijk wat er juist gebeurd is, maar buren zagen twee jongeren vluchten.

 1. Zeker 350 vluchtelingen kraken leegstaand kantoorgebouw: “Wat als er daar brand uitbreekt?”
  PREMIUM
  Sint-Stevens-Woluwe

  Zeker 350 vluchtelin­gen kraken leegstaand kantoorge­bouw: “Wat als er daar brand uitbreekt?”

  Een leegstaand kantoorgebouw van Intervest Warehouses & Offices in Sint-Stevens-Woluwe is sinds vorige week gekraakt door zeker 350 vluchtelingen. Het gaat voornamelijk om Moldaviërs en Oekraïners. Ook elders in groot-Zaventem zijn momenteel verschillende panden gekraakt. De gemeente start een werkgroep op om de problematiek aan te pakken. “Want wij kunnen hen niet zomaar opvangen”, klinkt het.
 2. Zeker 400 vluchtelingen in gekraakt kantoorgebouw, buurtbewoners ongerust: “Mijn voordeur blijft nu zelfs overdag op slot”
  PREMIUM
  Sint-Stevens-Woluwe

  Zeker 400 vluchtelin­gen in gekraakt kantoorge­bouw, buurtbewo­ners ongerust: “Mijn voordeur blijft nu zelfs overdag op slot”

  De bewoners van een appartementsgebouw langs het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe zijn ongerust nu een kantoorgebouw in hun buurt door zowat 400 vluchtelingen gekraakt werd. Meerdere vluchtelingen vroegen de bewoners al of ze hun kleren in het pand mogen wassen. “Ik raad iedereen aan om ’s avonds binnen te blijven”, klinkt het. Ondertussen is wel beslist dat de krakers het gebouw volgende week vrijdag moeten verlaten.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegentocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegen­tocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand

  Hoewel dit weekend ongetwijfeld volledig in het teken van de komst van Sinterklaas zal staan, staan er ook heel wat andere activiteiten in onze regio gepland. Zo kan je schaatsen in Overijse of van het ene optreden naar het andere in Halse kroegen ‘waggelen’. Maar uiteraard kan ook Sinterklaas niet ontbreken in onze weekendtips. Ontdek hier waar je komend weekend naartoe kan in Brussel en de Vlaamse Rand.