(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © LBB

Vrije Basisschool dicht na corona-uitbraak in vierde leerjaar

SterrebeekIn Sterrebeek is de Vrije Basisschool sinds donderdagochtend volledig gesloten. Aanleiding is een corona-uitbraak in het vierde leerjaar. Alle leerlingen van de lagere school worden vrijdag getest.

 1. Koopjes van Alsemberg tot Elsene: 10 tweedehandsbeurzen in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Koopjes van Alsemberg tot Elsene: 10 tweede­hands­beur­zen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen dan vaak een nieuwe thuis dankzij allerlei marktjes. Daar kunnen de bezoekers een mooie slag slaan. Onze redactie verzamelde daarom alle tweedehandsbeurzen en tafelverkopen van de komende weken in Brussel, de Rand en het Pajottenland in één handige lijst. Zo weet je meteen waar je deze maand terecht kan voor echte koopjes.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Fietsers krijgen volledige rijstrook op brug als tijdelijk tweerichtingsfietspad tijdens werkzaamheden Heldenplein
  vilvoorde

  Fietsers krijgen volledige rijstrook op brug als tijdelijk tweerich­tings­fiets­pad tijdens werkzaamhe­den Helden­plein

  De subwerven voor de herinrichting ven het Heldenplein strekken zich verder uit. Dat is ter hoogte van rotonde Kassei en de verbinding met de Brusselsesteenweg én aan het kruispunt met de Schaarbeeklei. Om de zwakke weggebruiker een volwaardige plek te geven tijdens de werkzaamheden, die ook een volgende fase ingaan, staan een aantal wijzigingen op til.