Asielhond Alpha mag zich voortaan een 'werknemer' van ASB Security noemen. Hij moet explosieven opsporen op de luchthavens van Zaventem en Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
Asielhond Alpha mag zich voortaan een 'werknemer' van ASB Security noemen. Hij moet explosieven opsporen op de luchthavens van Zaventem en Luik. © rv

Vorig jaar nog een asielhond, nu spoort Alpha explosieven op luchthaven op: “Mooi dat we arm dutske een tweede kans kunnen geven”

ZaventemNa twee keer in een asiel te zijn beland, heeft de bijna driejarige Alpha een opvallende carrièreswitch gemaakt. De Mechelse herder is maandag namelijk ‘afgestudeerd’ als explosievenhond en moet voortaan explosieven opsporen op de vrachtluchthavens van Zaventem en Luik. De firma ASB Security geeft Alpha zo een tweede leven. “Want waarom zou een asielhond deze job niet kunnen doen?”, zegt zaakvoerder Sander Neudt.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Week van het Witloof start, maar geen reden tot feesten door gebrek aan opvolging en dalende verkoop: “Uitbuiting door retail maakt onze stiel kapot”
  PREMIUM
  Erps-Kwerps/Steenokkerzeel

  Week van het Witloof start, maar geen reden tot feesten door gebrek aan opvolging en dalende verkoop: “Uitbuiting door retail maakt onze stiel kapot”

  Dinsdag is de Week van het Witloof gestart. Bedoeling daarvan is de groente in de kijker te zetten. En dat blijkt nodig, want de weinige overgebleven grondwitlooftelers uit onze regio vrezen voor de toekomst van ‘het witte goud’. Het gebrek aan opvolging en de dalende verkoop zijn de oorzaken. Voor dat laatste wijzen ze naar de retail. “Als de prijzen in winkels 3 tot 4 keer hoger zijn dan de onze, dan is het logisch dat ons witloof blijft liggen.”