Yahkub Golger baat sinds zaterdag Corner 41 in Zaventem uit.
Volledig scherm
Yahkub Golger baat sinds zaterdag Corner 41 in Zaventem uit. © Marc Baert

Voormalige bakkerij is voortaan café met speelzaal: “Dit soort zaak ontbrak in Zaventem”

ZaventemIn het pand op de hoek van de Vilvoordelaan met de Groenstraat in Zaventem waarin jarenlang bakkerij Au Croquant onderdak had, heeft Yahkub Golger (29) zaterdag Corner 41 geopend. Een café met in de kelder een speelzaal waar je kan biljarten, tafelvoetballen of spelletjes kan spelen op een gigantische tablet. “Hier droom ik al heel lang van”, aldus de uitbater.

 1. Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaertvlaming’ absoluut niet missen
  PREMIUM

  Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaert­vla­ming’ absoluut niet missen

  Ooit was het een commercieel knooppunt in de stad, met een aanlegplaats voor boten waar nu de Vismarkt ligt. De straat-en pleinnamen weerspiegelen nog steeds welke producten er toen verhandeld werden. Vandaag is de Dansaertwijk vooral bekend om de modeboetieks en de vele andere originele en innovatieve zaakjes, en heel populair onder de Vlaamse Brusselaars. Over hen werd zelfs een reeks gedraaid, te zien op Streamz. Voor die gelegenheid zetten wij enkele leuke adresjes op een rijtje.
  Brussel
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Dertiger riskeert gevangenisstraf van 30 maanden voor mishandeling van partner: “Het koppel heeft zich verzoend”

  Dertiger riskeert gevangenis­straf van 30 maanden voor mishande­ling van partner: “Het koppel heeft zich verzoend”

  Het parket Halle-Vilvoorde heeft donderdag een gevangenisstraf van 30 maanden gevorderd tegen een 36-jarige man uit Zaventem die zijn vriendin had mishandeld. De dertiger heeft de voorbije jaren al een rijkgevuld strafblad opgelopen, met niet minder dan 45 veroordelingen, onder meer voor intrafamiliaal geweld. Het parket zag dan ook geen enkele andere oplossing dan een effectieve gevangenisstraf, maar de verdediging pleitte voor een straf met probatie-uitstel.
  Zaventem
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.