Archiefbeeld carnavalsstoet Zaventem.
Volledig scherm
Archiefbeeld carnavalsstoet Zaventem. © Dieter Nijs

Voor derde jaar op een rij geen carnaval in luchthavengemeente

ZaventemSlecht nieuws voor de carnavalsverenigingen, want de carnavalsstoet van Zaventem midden maart gaat niet door. Voor het derde jaar op een rij is het coronavirus de spelbreker.

 1. Dertiger riskeert gevangenisstraf van 30 maanden voor mishandeling van partner: “Het koppel heeft zich verzoend”

  Dertiger riskeert gevangenis­straf van 30 maanden voor mishande­ling van partner: “Het koppel heeft zich verzoend”

  Het parket Halle-Vilvoorde heeft donderdag een gevangenisstraf van 30 maanden gevorderd tegen een 36-jarige man uit Zaventem die zijn vriendin had mishandeld. De dertiger heeft de voorbije jaren al een rijkgevuld strafblad opgelopen, met niet minder dan 45 veroordelingen, onder meer voor intrafamiliaal geweld. Het parket zag dan ook geen enkele andere oplossing dan een effectieve gevangenisstraf, maar de verdediging pleitte voor een straf met probatie-uitstel.
  Zaventem
 2. Zaventem en Brussel herdenken slachtoffers van aanslagen: dit jaar geen 16, maar 17 namen afgeroepen op Brussels Airport

  Zaventem en Brussel herdenken slachtof­fers van aanslagen: dit jaar geen 16, maar 17 namen afgeroepen op Brussels Airport

  Het is vandaag 22 maart: zeven jaar na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek. Om de slachtoffers te herdenken, worden er vandaag verschillende herdenkingsmomenten gehouden. Premier Alexander De Croo (Open Vld) woont het bezinningsmoment aan het herdenkingsmonument in de Wetstraat bij. Op de luchthaven en in het metrostation wordt een minuut stilte gehouden.
  Zaventem