Richard Degauquier en zijn vrouw Juliya trekken na Nieuwjaar de stekker uit rendez-voushotel Den Briel in Nossegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Degauquier en zijn vrouw Juliya trekken na Nieuwjaar de stekker uit rendez-voushotel Den Briel in Nossegem. © Marc Baert

“Voor de hooggeplaatste politici deed ik extra vroeg open”: eigenaar rendez-voushotel klapt uit de biecht nu hij na 15 jaar de deuren sluit

Nossegem15 jaar lang verhuurde hij kamers in zijn rendez-voushotel in Nossegem, maar na Nieuwjaar geeft Richard Degauquier (74) er de brui aan. De voornaamste redenen? Zijn leeftijd en… het coronavirus. Nu hij stopt, haalt hij enkele hallucinante herinneringen op. “Een vrouw die al mijn bloempotten naar haar betrapte man gooit of vier man die ik in hun ondergoed aan de deur moest zetten: ik kan een boek vullen met die verhalen.” Een deel ervan deelt hij met ons.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Na afgelasting van Ciske De Rat plant gemeente in najaar musical rond Ensor: “Goede hoop dat we ditmaal niet al die deelnemers moeten teleurstellen”
  PREMIUM
  Zaventem

  Na afgelas­ting van Ciske De Rat plant gemeente in najaar musical rond Ensor: “Goede hoop dat we ditmaal niet al die deelnemers moeten teleurstel­len”

  Nadat de vorige tweejaarlijkse gemeentelijke musical aan de vooravond van de première in het water viel door het coronavirus brengt de gemeente Zaventem eind november het verhaal rond schilder James Ensor op de planken. Onder voorbehoud, want burgemeester Ingrid Holemans beseft dat het virus opnieuw spelbreker kan worden. “Pas in de zomer zullen we bepalen hoeveel mensen kunnen deelnemen aan het spektakel”, klinkt het.