Richard Degauquier en zijn vrouw Juliya trekken na Nieuwjaar de stekker uit rendez-voushotel Den Briel in Nossegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Degauquier en zijn vrouw Juliya trekken na Nieuwjaar de stekker uit rendez-voushotel Den Briel in Nossegem. © Marc Baert

“Voor de hooggeplaatste politici deed ik extra vroeg open”: eigenaar rendez-voushotel klapt uit de biecht nu hij na 15 jaar de deuren sluit

Nossegem15 jaar lang verhuurde hij kamers in zijn rendez-voushotel in Nossegem, maar na Nieuwjaar geeft Richard Degauquier (74) er de brui aan. De voornaamste redenen? Zijn leeftijd en… het coronavirus. Nu hij stopt, haalt hij enkele hallucinante herinneringen op. “Een vrouw die al mijn bloempotten naar haar betrapte man gooit of vier man die ik in hun ondergoed aan de deur moest zetten: ik kan een boek vullen met die verhalen.” Een deel ervan deelt hij met ons.

 1. Na afgelasting van Ciske De Rat plant gemeente in najaar musical rond Ensor: “Goede hoop dat we ditmaal niet al die deelnemers moeten teleurstellen”
  PREMIUM
  Zaventem

  Na afgelas­ting van Ciske De Rat plant gemeente in najaar musical rond Ensor: “Goede hoop dat we ditmaal niet al die deelnemers moeten teleurstel­len”

  Nadat de vorige tweejaarlijkse gemeentelijke musical aan de vooravond van de première in het water viel door het coronavirus brengt de gemeente Zaventem eind november het verhaal rond schilder James Ensor op de planken. Onder voorbehoud, want burgemeester Ingrid Holemans beseft dat het virus opnieuw spelbreker kan worden. “Pas in de zomer zullen we bepalen hoeveel mensen kunnen deelnemen aan het spektakel”, klinkt het.
 2. Importeurs van bedreigde diersoorten krijgen tot 8 maanden cel: “Apen-, krokodillen- en schildpaddenvlees maar ook de huid van een boa constrictor”
  Zaventem

  Importeurs van bedreigde diersoor­ten krijgen tot 8 maanden cel: “Apen-, krokodil­len en schildpad­den­vlees maar ook de huid van een boa constric­tor”

  Zes personen die vlees en producten van bedreigde diersoorten het land hebben binnengebracht.zijn veroordeeld tot celstraffen tot 8 maanden en geldboetes tot 1.800 euro Het ging om apen-, krokodillen- en schildpaddenvlees maar ook om de huid van een boa constrictor. De drie beklaagden die aanwezig waren verklaarden dat ze niet wisten dat ze iets illegaals hadden gedaan.