In dit kleuterblok van De Vleugel wordt een instapklas gecreëerd. Directrice Karen Pitschon is tevreden met de capaciteitsverhoging.
Volledig scherm
In dit kleuterblok van De Vleugel wordt een instapklas gecreëerd. Directrice Karen Pitschon is tevreden met de capaciteitsverhoging. © Robby Dierickx

Voor 40 Zaventemse peuters geen plek in scholen, dus opent De Vleugel snel instapklas: “Nooit eerder zo’n lange wachtlijst”

ZaventemZowat zestig kinderen, waaronder veertig uit Zaventem, dreigen volgend jaar niet naar school in de luchthavengemeente te kunnen wegens plaatsgebrek. Maar voor 22 van hen is er intussen een oplossing, want GO!-basisschool De Vleugel schuift en herschikt haar inrichting volop om een extra instapklasje te openen. De school doet dat met de hulp van de gemeente, Kiwanis en de Lions Club.

 1. “Wat is die rode troep in onze tuin?”: Machelaars vragen onderzoek naar mogelijke kerosineneerslag door druk vliegverkeer
  PREMIUM
  Machelen

  “Wat is die rode troep in onze tuin?”: Machelaars vragen onderzoek naar mogelijke kerosine­neer­slag door druk vliegver­keer

  Inwoners van Machelen maken zich zorgen over een rode stof die ze al enkele weken in hun tuinen aantreffen. Dat ze het vuile goedje net ontdekken wanneer er meer vliegtuigen boven hun woningen vliegen, doet hen vermoeden dat het om kerosine gaat. De inwoners vragen dat de gemeente de stof onderzoekt. De gemeente op haar beurt zegt de zaak ernstig te nemen, maar vraagt geduld.
 2. Waalse gemeenten verbieden scoutskampen op laatste moment door noodweer: “Gelukkig snel oplossing gevonden”
  Zaventem/Tervuren

  Waalse gemeenten verbieden scoutskam­pen op laatste moment door noodweer: “Gelukkig snel oplossing gevonden”

  Heel even zaten de scoutsverenigingen van Zaventem en Tervuren met de handen in het haar, want door het noodweer in Wallonië lieten de lokale overheden van respectievelijk Hotton en Couvin weten dat ze er niet op kamp mogen. Maar na oproepen op sociale media vonden beide jeugdbewegingen al snel een alternatief. Bij de scouts van Tervuren zijn ze ondertussen zelfs al bezig met de opbouw van het kamp.