Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Vanaf woensdag week lang verkeershinder op Henneaulaan door werken

ZaventemFarys start volgende week woensdag in Zaventem met het vervangen van de putdeksels in de Hector Henneaulaan tussen de rotonde vlakbij de Brusselse ring en de Kleine Daalstraat. Dat brengt een week lang hinder met zich mee.

 1. Minister Somers bezoekt renovatieproject in Arsenaalstraat: “Goedkoper; efficiënter en sneller renoveren doen we samen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Minister Somers bezoekt renovatie­pro­ject in Arsenaal­straat: “Goedkoper; efficiën­ter en sneller renoveren doen we samen”

  De energiecrisis slaat hard toe. De nood om te renoveren is groter dan ooit, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Renoveren is voor veel mensen echter te duur, te veel ‘gedoe’ of te lang wachten. Daarom lanceerde Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) zijn project rond wijkrenovaties. Vilvoorde tekende hierop in, samen met ruim 200 andere steden en gemeenten. Samen met burgemeester Bonte (Vooruit) en schepen Paredis (CD&V), kwam Somers enkele werven inspecteren.
 2. Petekind krijgt 15 jaar cel voor gruwelijke homejacking bij zijn meter Carla (55): “Strenge straf? Ze zijn die avond ook streng met ons geweest”
  PREMIUM
  Stenokkerzeel

  Petekind krijgt 15 jaar cel voor gruwelijke homejac­king bij zijn meter Carla (55): “Strenge straf? Ze zijn die avond ook streng met ons geweest”

  “Jonathan moest de honden in toom houden terwijl de twee anderen zijn tante en nonkel afranselden.” Het trio dat Carla Bolyn (55) en Stefaan Blomme (58) voor dood achterliet na een extreem gewelddadige homejacking in de herfst van 2021 is veroordeeld tot effectieve celstraffen. Haar petekind Jonathan (36) en zijn toenmalige vriendin kregen 15 jaar cel. Een kennis van hen, die het vuile werk had opgeknapt kreeg 18 jaar. “Vanavond ga ik eentje drinken op dit vonnis”, lacht Carla.