In dit verlaten bedrijfsgebouw in de Belgicastraat in Zaventem werd op 3 december een kraker gedood.
Volledig scherm
In dit verlaten bedrijfsgebouw in de Belgicastraat in Zaventem werd op 3 december een kraker gedood. © Marc Baert

Twee verdachten dodelijke vechtpartij in kraakpand blijven in de cel

ZaventemDe raadkamer heeft donderdag beslist dat twee van de drie opgepakte verdachten voor de dodelijke steekpartij van eind vorig jaar in een kraakpand in de Belgicastraat in Zaventem in de cel moeten blijven. De zitting voor de derde verdachte werd uitgesteld. Bij de vechtpartij werd een 33-jarige Litouwse man om het leven gebracht.

  1. Steeds meer middenklassers kloppen aan bij Sociaal Huis voor energiefacturen: “Dit is geen stilte voor de storm, we voelen de aanloop nu al zeer hard”
    PREMIUM
    vilvoorde

    Steeds meer middenklas­sers kloppen aan bij Sociaal Huis voor energiefac­tu­ren: “Dit is geen stilte voor de storm, we voelen de aanloop nu al zeer hard”

    Schepen Fatima Lamarti (Vooruit) en het Sociaal Huis houden hun hart vast. De energiecrisis hakt er in Vilvoorde stevig in, merken ze. “We merken een enorme toeloop van ongeruste mensen. Het zijn ook steeds meer middenklassers. En het ding is: de afrekeningen komen in Vilvoorde pas eind september en oktober. Dus dit is de aanloop naar de storm.” De schepen hoopt dat er snel hulp van bovenaf komt.