(Archiefbeeld) Reizigers op de luchthaven van Zaventem. Het testcentrum op Brussels Airport gaat naar 8.000 tests per dag voor terugkerende reizigers.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) Reizigers op de luchthaven van Zaventem. Het testcentrum op Brussels Airport gaat naar 8.000 tests per dag voor terugkerende reizigers. © Marc Baert

Testcapaciteit op Brussels Airport voor terugkerende vakantiegangers wordt verviervoudigd

ZaventemDe testcapaciteit op Brussels Airport wordt drastisch opgeschroefd na de beslissingen van het Overlegcomité donderdag. Eurofins, dat zich specialiseert in laboratoriumonderzoek, staat in voor de schaalverhoging. Vanaf 1 januari kunnen er per dag tot 8.000 reizigers getest worden die terugkeren uit een rode zone.

 1. Heisa na reportage waarin terugkerende reizigers zeggen dat quarantaine tijdens eindejaar “moeilijk” wordt: “Onverantwoord degoutant en egoïstisch”

  Heisa na reportage waarin terugkeren­de reizigers zeggen dat quarantai­ne tijdens eindejaar “moeilijk” wordt: “Onverant­woord degoutant en egoïstisch”

  Er is op sociale media beroering ontstaan na een reportage in Het Journaal over de nieuwe en strengere maatregelen voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Zij moeten nu verplicht in quarantaine als ze daar langer dan 48 uur verbleven. Eén van de geïnterviewde koppels zei dat het “moeilijk” zou worden en een ander leek het niet van plan te zijn. Daarop volgde een storm van verontwaardiging.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken