Volledig scherm
© REUTERS

Temperatuurcamera’s op Zaventem slaan alarm bij 4.500 reizigers, maar toch blijkt slechts klein deel echt koorts te hebben

In de eerste maand na de installatie van temperatuurcamera’s voor de vertrekhal op Zaventem hadden 4.500 van de 250.000 vertrekkende passagiers bij de eerste test een lichaamstemperatuur van meer dan 38 graden. Over de twee volgende tests geeft de luchthaven geen cijfers. “Maar slechts een beperkt aantal reizigers had effectief koorts en mocht uiteindelijk niet vertrekken”, laat Brussels Airport weten.

 1. Marcel maakt van zijn ouderlijk huis een sociale woning met WarmNest: “Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld”
  PREMIUM
  Ternat/Halle-Vilvoorde

  Marcel maakt van zijn ouderlijk huis een sociale woning met WarmNest: “Hopelijk volgen velen zijn voorbeeld”

  Voor ‘t eerst in Vlaanderen wordt een woning van een particulier gerenoveerd door vzw’s om ze vervolgens te verhuren via een sociaal woonkantoor (SVK). Die primeur is weggelegd voor een rijwoning in de Asbaan in Ternat, waar momenteel gewerkt wordt in de ouderlijke woonst van Marcel Vernez. Volgens hem biedt het project WarmNest alleen maar voordelen, zowel voor verhuurders als huurders. We leggen u hieronder uit hoe het allemaal in z’n werk gaat en wat het voordeliger maakt.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"