Streekbierenweekend in scoutslokalen.
Volledig scherm
Streekbierenweekend in scoutslokalen. © RV

Streekbierenweekend strijkt voor het eerst neer in nieuwe scoutslokalen: “Zo veel mogelijk lokale producten gebruikt”

Het Streekbierenweekend is een oude bekende in en rond Zaventem, maar afgelopen weekend was er een belangrijke nieuwigheid. Voor het eerst ging het weekend door in de pas ingehuldigde nieuwbouw van de scouts. Met 500 aanwezigen werd het een sterke editie.

0 reacties

 1. Balie Brussel helpt jongeren met migratieachtergrond aan rechtenstudie: “Diversiteit wordt niet weerspiegeld in de advocatuur”
  Brussel

  Balie Brussel helpt jongeren met migratie­ach­ter­grond aan rechtenstu­die: “Diversi­teit wordt niet weerspie­geld in de advocatuur”

  2 februari werd de nieuwe campagne van het DIApositief-project gelanceerd in het justitiepaleis. Met dat project streeft Balie Brussel naar een meer diverse en inclusieve advocatuur, via een essaywedstrijd voor laatstejaars secundair onderwijs met een migratieachtergrond. De winnaar krijgt een rechtenstudie en bijhorend materiaal betaald. “Jongeren met een migratieachtergrond denken vaak dat de studies niet aan hen besteed zijn. Die gedachtegang vormt een grote barrière.”
 2. Capital vzw liet al meer dan 7.000 jongeren hun passie en talent ontdekken: “Tegen 2027 willen 40.000 jongeren geholpen hebben”
  Brussel

  Capital vzw liet al meer dan 7.000 jongeren hun passie en talent ontdekken: “Tegen 2027 willen 40.000 jongeren geholpen hebben”

  Vrijdag vond de JOBX-beurs plaats van Capital vzw. Op die beurs konden Brusselse scholieren kennismaken met meer dan honderd beroepen. Ook de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene had er een standje. Zo willen de organisatoren de jongeren helpen om een job te vinden die aansluit bij hun talent en passie. Voor de gelegenheid kwam minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), ook een kijkje nemen.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.