Minister Lydia Peeters (l.) en burgemeester Ingrid Holemans (r.) storten het eerste beton.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Lydia Peeters (l.) en burgemeester Ingrid Holemans (r.) storten het eerste beton. © Marc Baert

Startschot voor werken nieuwe brug Henneaulaan: “Fietsers zullen hun leven niet meer hoeven te riskeren”

zaventemBurgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open Vld) en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) gaven vrijdagmiddag het startschot van de werken aan de Henneaulaan. De komende drie jaar zullen er ingrijpende werken doorgaan: een van de meest vervallen bruggen van het land ondergaat een ware metamorfose. Het kostenplaatje bedraagt 38 miljoen euro.

 1. Nooit eerder zoveel tenten voor jeugdbewegingen gestockeerd in Nossegem als vandaag: “Investering was nodig om tekort weg te werken”
  Nossegem

  Nooit eerder zoveel tenten voor jeugdbewe­gin­gen gestoc­keerd in Nossegem als vandaag: “Investe­ring was nodig om tekort weg te werken”

  Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de Uitleendienst voor Kampeermateriaal in Nossegem. Hij deed dat omdat Vlaanderen dit jaar 1 miljoen euro extra vrijmaakte voor de aankoop van tenten voor jeugdbewegingen. Nooit eerder lagen er zoveel tenten gestockeerd in Nossegem. “Hiermee willen we de tekorten wegwerken”, klinkt het.
 2. De Werkvennootschap gaat tracé F203 nu toch herbekijken, maar niet voor wijk Armendaal: “Alternatief langs bos niet haalbaar”
  PREMIUM
  Zaventem/Kortenberg

  De Werkven­noot­schap gaat tracé F203 nu toch herbekij­ken, maar niet voor wijk Armendaal: “Alterna­tief langs bos niet haalbaar”

  Na een bewogen infovergadering in Kortenberg en de beslissing van de gemeente Zaventem om van de Voskapelstraat geen eenrichtingsstraat te maken, gaat De Werkvennootschap het geplande tracé van fietssnelweg F203 tussen Leuven en Brussel toch herbekijken. Maar van het tracé langs de Armendaal lijkt men toch niet af te zullen wijken…