I
Volledig scherm
I © BELGA

Standaardstraf voor veertiger die 70 bolletjes cocaïne inslikte

ZaventemEen 49-jarige Nederlandse Antiliaan i veroordeeld tot 36 maanden cel voor het smokkelen van cocaïne. De veertiger was op de luchthaven opgepakt met 70 bolletjes cocaïne in zijn lichaam. “Hij had door de coronacrisis een hoop schulden opgebouwd”, aldus zijn verdediging.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Gemeente koopt woning die onbewoonbaar is door waterlek en niet verbouwd mag worden: “Hopelijk zie ik mijn geld snel”
  PREMIUM
  Zaventem

  Gemeente koopt woning die onbewoon­baar is door waterlek en niet verbouwd mag worden: “Hopelijk zie ik mijn geld snel”

  De woning in de Desmedtstraat in Zaventem die in augustus vorig jaar onbewoonbaar verklaard werd na een waterlek mag niet meer verbouwd worden. Eigenaars François Sanders (76) en Liliane (72) kregen van de gemeente te horen dat het huis doorkruist wordt door een rooilijn. Maar nu heeft de gemeente beslist om de woning te kopen. “Na 13 maanden hoop ik dat de ellende hiermee voorbij is”, aldus François.
 2. RESTOTIP: UNIK Osteria & Vinetoca: Italiaanse deelplankjes en uitgebreide wijnkaart in hartje Brussel
  PREMIUM
  Brussel

  RESTOTIP: UNIK Osteria & Vinetoca: Italiaanse deelplank­jes en uitgebrei­de wijnkaart in hartje Brussel

  Op het einde van de Schildknaapstraat, een steenworp verwijderd van het Muntplein, vind je UNIK Osteria & Vinetoca. De zaak opende pas recent de deuren, en is het tweede geesteskind van uitbater Renaud Waterloos naast het bekende restaurant Ricotta & Parmesan. Je kan er terecht voor Italiaanse deelgerechtjes en een lijvige wijnkaart. Wij gingen alvast even langs.