Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Splinternieuwe gebouwen voor chiro: “Laatste 5 jaar voor 3 miljoen geïnvesteerd in jeugdinfrastructuur”

ZaventemChiro Mik Mak krijgt vanaf dit weekend een nieuw onderkomen. Ze huist vanaf nu in het vernieuwde Zeenpark aan de Zeenstraat te Sterrebeek, naast jeugdclub Tonzent en de voetbal- en tennisclub.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. 200 gezinnen moeten plots onterecht duizenden euro’s voor planbatenheffing betalen: gemeente en Belastingdienst zetten scheve situatie recht
  Zaventem

  200 gezinnen moeten plots onterecht duizenden euro’s voor planbaten­hef­fing betalen: gemeente en Belasting­dienst zetten scheve situatie recht

  Zowat tweehonderd inwoners van Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe hebben zich de voorbije weken in hun koffie verslikt toen ze het aanslagbiljet van hun planbatenheffing onder ogen kregen. Die bedroeg voor sommige inwoners enkele duizenden euro’s. Het gevolg van de omzetting van landbouwgebied naar bouwgrond. Maar met de hulp van de gemeente krijgen de inwoners nu toch een vrijstelling.